Τρίτη 28.05.2024
More

  «2040»: Ένα ντοκιμαντέρ για την Κλιματική Αλλαγή στον Πολυχώρο «Δ. Χατζής»

  Αύριο, Τετάρτη, στην αυλή του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής»

  To Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το Ioannina Lake Run προβάλλουν την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στις 20:30, στην αυλή του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής» το ντοκιμαντέρ «2040» σε σκηνοθεσία Ντέιμον Γκέιμο (Αυστραλία, 2019, διάρκεια: 92’).

  Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ντέιμον Γκέιμο, προβληματισμένος από την κατάσταση του κόσμου σήμερα όσον αφορά στην κλιματική αλλαγή, αποφασίζει να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για να δείξει στην κόρη του πόσο καλύτερο μπορεί να είναι το μέλλον για τη γενιά της -και η χρονιά 2040 για την ακρίβεια- αν η ανθρωπότητα αποφασίσει να αγκαλιάσει εναλλακτικές τεχνολογίες και τεχνικές, που ήδη υπάρχουν και έχουν τεθεί με επιτυχία σε εφαρμογή στις τέσσερεις γωνιές του πλανήτη.

  Πρόκειται για ένα αστείο αλλά και συγκινητικό ταυτόχρονα γράμμα αγάπης ενός πατέρα προς την κόρη του, ένα δυναμικό περιβαλλοντολογικό φιλμ, που δεν αναλώνεται σε προβλέψεις ενός δυσοίωνου μέλλοντος για τον πλανήτη αλλά προτείνει λύσεις και εναλλακτικές πρακτικές παραμένοντας πάντα αισιόδοξο για την πορεία της ανθρωπότητας.

  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ