Παρασκευή 23.02.2024
More

  22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

  Στις 26 και 27 Νοεμβρίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής»

  Το Προξενικό Γραφείο της Δημοκρατίας της Γαλλίας στα Ιωάννινα και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο πλαίσιο του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, διοργανώνουν στις 26 και  27 Νοεμβρίου 2022, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», ένα αφιέρωμα στο Γαλλικό Κινηματογράφο.

  Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 20:30, θα προβληθεί η ταινία «Οι ουρανοί του Λιβάνου» σε σκηνοθεσία Chloé Mazlo, (Sous le ciel d’Alice, 2020, 92΄), με τους:
  Alba Rohrwacher, Wajdi Mouawad.

  Στη δεκαετία του 1950, η Άλις εγκαταλείπει την ελβετική πατρίδα της για τον Λίβανο, μια ηλιόλουστη και πληθωρική χώρα, όπου απολαμβάνει τα καλύτερα χρόνια της ζωής της. Στη δεκαετία του 1970, ο εμφύλιος πόλεμος γίνεται εμπόδιο στον παράδεισο της Άλις και εκείνη θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τον εαυτό της από το αναπόφευκτο, αρνούμενη να ενδώσει στην απόγνωση.

   

  Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 20:30, θα προβληθεί η ταινία «Φυγή» σε σκηνοθεσία Florence Miailhe (La traversée, 2021, 84΄).

  Ένα λεηλατημένο χωριό, μια οικογένεια σε φυγή και δύο παιδιά, που χάνονται στο δρόμο της εξορίας. Η Kyona και ο Adriel προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτούς που τους κυνηγούν για να φτάσουν σε μια χώρα με πιο επιεικές καθεστώς. Κατά τη διάρκεια του μυητικού ταξιδιού τους, από την παιδική ηλικία στην εφηβεία, θα περάσουν από πολλές δοκιμασίες, φανταστικές και πραγματικές, για να φτάσουν στον προορισμό τους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ