Τρίτη 30.11.2021
More

  Δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ με θέμα: «Γυναίκα – Ισότητα – Ελευθερία»

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε καλλιτέχνες της πόλης

  Το θέατρο νοείται ως ένας άλλος δημόσιος χώρος όπου ο λόγος του καθενός μπορεί να εκφραστεί μέσω της τέχνης, να  συνδιαλλαγεί και να συγκρουστεί δημιουργικά μέσα στα πλαίσια που αυτό-καθορίζει η δημοκρατία. Το θέατρο έχει την υποχρέωση να είναι συντονισμένο με τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και πάντα σε στενή επαφή με το σήμερα.

  Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων σχεδιάζει μια σειρά δραστηριοτήτων για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη κάτω από τη θεματική ομπρέλα «Γυναίκα- Ισότητα- Ελευθερία». Στα πλαίσια της θεματικής απευθύνει πρόσκληση σε καλλιτέχνες της πόλης των Ιωαννίνων (ηθοποιούς, σκηνοθέτες, χορευτές, χορογράφους, εικαστικούς, μουσικούς) να καταθέσουν καλλιτεχνική πρόταση που να συσχετίζεται άμεσα με την θεματική «Γυναίκα- Ισότητα- Ελευθερία».

  Οι προτάσεις μπορούν να αφορούν performances, θεατρικά αναλόγια, installations, όπως επίσης δίνεται η δυνατότητα να παρουσιαστούν σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους. Αντιλαμβανόμενοι το σύντομο χρονικό διάστημα οι καλλιτεχνικές προτάσεις είναι δυνατόν να βρίσκονται στο επίπεδο του workinprogress. Η διάρκεια του κάθε έργου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα τριάντα (30) λεπτά. Οι επιλεχθείσες προτάσεις θα παρουσιαστούν την περίοδο 15 Νοέμβρη – 15 Δεκέμβρη 2021. Να σημειωθεί ότι όλες οι δράσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. θα βοηθήσει στην προώθηση και την άρτια διεξαγωγή του κάθε έργου προσφέροντας τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό.

  Η κατάθεση γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο e-mail του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. diperiftheat@ioannina.gr και η καταληκτική ημερομηνία είναι 20 Οκτώβρη. Στην αίτηση παρακαλείσθε να επισυνάψετε: μια σύντομη περιγραφή του πρότζεκτ, τεχνικές απαιτήσεις, προτεινόμενος χώρος διεξαγωγής και ένα σύντομο βιογραφικό του καλλιτέχνη ή της ομάδας εάν πρόκειται για συλλογική δημιουργία.

  Πληροφορίες επικοινωνίας: τηλ. 26510 25670, 26510 73233 (ώρες 09:00-13:00) ή στο e-mail: diperiftheat@ioannina.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ