Τετάρτη 24.04.2024
More

  Εικαστική έκθεση με θέμα «Χρυσά Βήματα»

  Στον μεντρεσέ του Βελή τζαμιού

  Στον μεντρεσέ του Βελή τζαμιού θα παρουσιαστεί από το Πνευματικό Κέντρο η εικαστική έκθεση της Σοφίας Μπόμπολη και των μαθητριών της με θέμα «Χρυσά Βήματα». Η έκθεση σκοπό έχει να παρουσιάσει τα έργα τέχνης και ο επισκέπτης να αποκομίσει την οπτική εμπειρία.

  Όπως σημειώνεται, η Τέχνη διατρέχει τους αιώνες σαν μια χρυσή κλωστή, που ενώνει τον χρόνο και κάνει ορατή την αλλαγή. Από την προϊστορία, στην κλασική αρχαιότητα, στον Μεσαίωνα, στη νεότερη και σύγχρονη εποχή, οι τέχνες καταγράφουν τις κατακτήσεις και τις ήττες, αλλά και την καθημερινότητα, το περιβάλλον κ.ά. διαμέσου της αισθητηριακής πρόσληψης και έκφρασης των καλλιτεχνών.

  Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των τεσσάρων βαθμίδων εκμάθησης της τέχνης: μίμηση, παρατήρηση, αυτοσχεδιασμός και εκπαίδευση.

  Εκθέτουν η Σοφία Μπόμπολη δασκάλα εικαστικών τεχνών και οι μαθήτριές της: Αθηνά Δερτούζου,Ελένη Φωκιανού, Ελπίδα Λουμπράνου, Ηλέκτρα Κυπαρίσση, Λίλιαν Πιτσά Μάρθα Τριάντη, Μαρία Συρίγου, Μαριάννα Γιεμενετζί, Πίτσα Καραμολέγκου και Σοφία Παπαδοπούλου.

  Η έκθεση θα έχει έναρξη στις 22 του μήνα και λήξη στις 30.

  Ωράριο  λειτουργίας: Τετάρτη 22 /12 5.00- 9.00   μ.μ., Πέμπτη 23 /12 11.00 – 2.00   μ.μ, Δευτέρα 27 /12 5.00  –  9.00, Τρίτη 28 /12 5.00- 9.00μ.μ, Τετάρτη 29/12 5.00  –  9.00 μ.μ., Πέμπτη 30 /12 11.00 – 2.00 μ.μ.

  Η  Σοφία  Μπόμπολη βραβευμένη εικαστικός, πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Το έργο της έχει διακριθεί και βραβευθεί σε Ελλάδα – ΕΛΤΑ και  Εξωτερικό – Ιαπωνία, κ.α.

  Η ατομική της εικαστική έρευνα περιλαμβάνει τις δυνάμεις της φύσης νερό και φωτιά και συνεχίζεται.    Εκθέτει σε χώρους τέχνης, Πινακοθήκες, γκαλερί και μουσεία.

  Διδάσκει χρώμα, σχέδιο και σύνθεση. Επιμελείται εκθέσεις συμβάλλοντας στη διάδοση του οπτικού πολιτισμού.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ