Πέμπτη 08.12.2022
More

  Η εμπειρία της φοίτησης στη Σχολή Καλών Τεχνών

  Από τους τελειόφοιτους του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μανώλη Καραβίδα και Μανούσο Μανουσάκη

  Ολοκληρώνοντας πλέον την φοίτησή τους, ατενίζουν το μέλλον από διαφορετική οπτική γωνία, έχοντας πλουτίσει τις γνώσεις τους και έχοντας αποκτήσει επιπλέον δεξιότητες, που θα τους φανούν χρήσιμες στην πορεία και στην επαγγελματική τους διαδρομή.

  Η κοινή τους φοίτηση στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τους οδήγησε στην αναζήτηση κοινών επιστημονικών αναζητήσεων και εν τέλει στην ολοκλήρωση και παρουσίαση της διπλωματικής τους εργασίας, με τίτλο «Fragments».

  Ο λόγος για τους τελειόφοιτους του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μανώλη Καραβίδα από τα Γιάννενα με καταγωγή από το Πολυστάφυλο Πρέβεζας και τον Μανούσο Μανουσάκη με καταγωγή από την Κρήτη, που παρουσιάζουν τη διπλωματική τους εργασίας αυτές τις ημέρες, στις Φοιτητικές Κατοικίες Α’ της πανεπιστημιούπολης, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από όσους βλέπουν από κοντά την περιπλάνηση του ανθρώπου από το Μεσαίωνα ως τις ημέρες μας.

  Ο Μανώλης και ο Μανούσος αντίστοιχα, μίλησαν στα τοπικά μέσα για την επιλογή της Σχολής, για τα χρόνια της φοίτησής τους, αλλά και για το τι προτείνουν στους υποψήφιους ή όσους ενδιαφέρονται να μπουν στη Σχολή Καλών Τεχνών.

  «Αυτό που θεωρώ, ότι είναι το καλύτερο που γνώρισα στη Σχολή, είναι το πόσο ελεύθερο αφήνει τον φοιτητή να κάνει αυτό που αγαπάει», τόνισε ο Μανώλης, ενώ ο Μανούσος από την πλευρά του έπλεξε το εγκώμιο των καθηγητών. «Η επιλογή της Σχολής έγινε, όταν ένας καθηγητής μου είχε πει, ότι το συγκεκριμένο Τμήμα (σ.σ Πλαστικών Τεχνών τότε) έχει στο πρόγραμμα σπουδών του πολύ διαφορετικά και ενδιαφέροντα μαθήματα που ήταν κοντά σε αυτό που εγώ έψαχνα και αναζητούσα. Άξιζε και με το παραπάνω τελικά. Οι καθηγητές είναι πολύ κοντά στα παιδιά. Στην αρχή υπήρχε η θεωρητική προσέγγιση, υπήρχε πολύ μεγάλη σχέση και επαφή με το βιβλίο, όμως μετά υπήρχε ένα απίστευτο κλίμα, μία ατμόσφαιρα στη Σχολή που σε καθοδηγεί και σε βοηθά να αναζητήσεις τις δικές σου προτιμήσεις».

  Οι δύο φοιτητές ήδη συζητούν και σκέφτονται το μέλλον τους που περιλαμβάνει σίγουρα κάποιο μεταπτυχιακό, πιθανότατα στην ίδια Σχολή, «για να πάμε σε ένα άλλο επίπεδο τη διπλωματική μας και να δούμε πως μπορεί αυτό που έχουμε σκεφτεί, να αλληλεπιδρά με τον κόσμο και πως αυτό μπορεί να μας βοηθήσει στην επαγγελματική μας σταδιοδρομία».

  Δείτε το βίντεο από το ρεπορτάζ:

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ