Κυριακή 26.05.2024
More

  Μία βραδιά με μουσική και ποίηση

  Με την παρουσία δύο Γιαννιωτών ποιητών μία εκδήλωση την Κυριακή στο Λύκειο Ελεούσας

  Η συνήθης πρακτική στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας στο Λύκειο είναι οι μαθητές να καλούνται μεταξύ άλλων να μιλήσουν και να αναλύσουν ποιήματα γνωστών η και λιγότερο γνωστών ποιητών, Ελλήνων και ξένων. Έναν διαφορετικό, πιο δύσκολο, αλλά σίγουρα πολύ πιο ενδιαφέροντα δρόμο επέλεξαν οι υπεύθυνοι καθηγητές και η διεύθυνση του ΓΕΛ Ελεούσας «Κων. Ασώπιος» που προχώρησαν όχι ένα, αλλά πολλά βήματα πιο πέρα, ετοιμάζοντας και παρουσιάζοντας με τους μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου αντίστοιχα μία ποιητική και μουσική βραδιά με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την παρουσία δύο Γιαννιωτών ποιητών. Του Τάσου Κανάτση και του Γεώργιου Κουλιανού αντίστοιχα που αποδέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση και θα είναι παρόντες στην εκδήλωση που πραγματοποιείται αύριο Κυριακή 21 Απριλίου στις 19.30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΓΕΛ Ελεούσας. Συμμετέχει επίσης και το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου «Η Πασσαρών».

  Η διευθύντρια του ΓΕΛ Ελεούσας Μαρία Μάντζιου και οι υπεύθυνοι καθηγητές Σπύρος Μέμος, Αλεξάνδρα Πεδούλη και Νατάσα Αυγέρη μίλησαν για τον σχεδιασμό και τον στόχο που προσπάθησαν να πετύχουν μέσω της συγκεκριμένης προετοιμασίας με τους μαθητές.

  Τέσσερις από τις μαθήτριες που μετείχαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης και συγκεκριμένα η Ειρήνη Φιλίππου, η Ξένια Παπαζήση, η Ελεονώρα Στράτη και η Νίκη Τσίτου μίλησαν από τη δική τους σκοπιά για την ευκαιρία που είχαν να γνωρίσουν το έργο δύο Γιαννιωτών ποιητών, παράλληλα όμως να έχουν και τη δυνατότητα να αναλύσουν τα ποιήματά τους μέσα από τις δικές του σκέψεις και αναφορές.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ