Κυριακή 26.05.2024
More

  Όταν η Λάιστα εμπνέει εικαστικά

  Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής στο ισόγειο της Περιφέρειας

  Στο ισόγειο της Περιφέρειας Ηπείρου μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θα φιλοξενείται η αναδρομική έκθεση των Ηλία Βασιλείου, Γεώργιου Μυλωνά και Αντώνη Φιλίππου, τριών ζωγράφων τους οποίους ενώνει η αγάπη για τη Λάιστα.

  Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λίστας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου διοργανώνει την έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, του δημάρχου Ζαγορίου Γεώρ. Σουκουβέλου, του πρώην δημάρχου Ζαγορίου Βασ. Σπύρου, αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων, του τέως πρύτανη κ. Καψάλη και πολλών ακόμη εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας.

  Στην εισαγωγική της τοποθέτηση η πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λάιστας Μαρία Καρβούνη μετέφερε την χαρά και υπερηφάνεια της μικρής κοινωνίας στη Λάιστα το πιο απομακρυσμένο χωριό του Ζαγορίου, τον οποίο επέλεξαν οι τρεις ζωγράφοι για να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν, σε ένα διαρκή διάλογο με τη φύση και το κοινό, που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα μέσα από τα δικά τους μάτια.

  Χαιρετισμό ακόμη απηύθυναν ο Αλ. Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ζαγορίου Γ. Σουκουβέλος, ο τέως πρύτανης Γεώρ. Καψάλης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λάιστας.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ