Κυριακή 26.05.2024
More

  «Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον» από την Αντιγόνη Τζιόρα

  Έκθεση ζωγραφικής της Αντιγόνης Τζιόρα με θέμα: «Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον»

  Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει από την Παρασκευή 1 έως και την Πέμπτη 14 Ιουλίου την έκθεση ζωγραφικής της Αντιγόνης Τζιόρα με θέμα: «Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον».

  Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» (Ώρες λειτουργίας: 12:00-14:00 και 18:00-21:00).

  Η Αντιγόνη Τζιόρα  γεννήθηκε  και ζει στα Ιωάννινα.

  Η θεματογραφία της αναφέρεται  στην ανθρώπινη φιγούρα. Στη ζωγραφική της χρησιμοποιεί ακρυλικά έχοντας, όμως, πειραματιστεί και χρησιμοποιήσει διάφορα υλικά και τεχνικές, οι οποίες προσδίδουν μεγαλύτερη εκφραστικότητα στο θέμα, όπως μελάνια, ακουαρέλες και μεταλλικά φύλλα.

  Τα έργα της είναι κλασικά και συγχρόνως μοντέρνα. Οι  ρομαντικές φιγούρες της αποπνέουν μια  παράδοση και πρωτοτυπία. Η δουλειά της καταγράφει την κομψότητα και τη χάρη της γυναικείας φιγούρας  και με έναν αέρα απλότητας και εκλεπτυσμού. Στη δουλειά της βλέπουμε  μια ισχυρή έκφραση δημιουργικής ενέργειας, την κυριαρχία των υλικών και τον τρόπο που τα συνδυάζει αβίαστα σε συνδυασμό με το συναίσθημα και το πάθος, με το οποίο ζωγραφίζει και δίνει στα έργα της ένα αίσθημα αυθορμητισμού και ζωντάνιας.

  Έχει παρουσιάσει τα έργα της  σε διάφορες εκθέσεις στην Ελλάδα.

  Έργα της υπάρχουν  σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα,  στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τον Καναδά. Πρόσφατα δώρισε έργο της και στο Πνευματικό μας Κέντρο.   Η καλλιτέχνης αναφέρει σε μία συνέντευξή της:  «Το πάθος μου είναι να ζωγραφίζω την ανθρώπινη φιγούρα. Δεν με ενδιαφέρει ο καθαρός ρεαλισμός. Προσπαθώ να αιχμαλωτίσω την ψυχή και την ομορφιά της γυναίκας, να την βάλω πάνω στον καμβά. Τα χρώματα και τα υλικά, που επιλέγω, γίνονται με βάση αυτής την πολυπλοκότητα.

  Η χρήση του χρώματος βοηθά στην έκφραση του συναισθήματος του έργου. Καθώς κοιτάζω το έργο, που δουλεύω, προσπαθώ να δώσω μια νότα μαγείας, να εκφράσω ένα ρομαντικό συναίσθημα. Οι φιγούρες μου είναι παρούσες στη στιγμή και συγχρόνως χαμένες στο χρόνο. Είναι δυνατές αλλά και ευαίσθητες. Είτε ζωγραφίζω μπαλαρίνες ή μουσικούς ή ημίγυμνα ζωγραφίζω τη θηλυκότητα και τη χάρη της γυναίκα, την δύναμη και την ευαισθησία, τον αισθησιασμό και την αθωότητα».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ