Τέτσης και Ρόρρης συναντώνται στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ

Μια ξεχωριστή εικαστική συνάντηση δύο σημαντικών εκπροσώπων της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής, του Παναγιώτη Τέτση και του Γιώργου Ρόρρη, παρουσιάζει η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο.

Η έκθεση με τίτλο «Π. Τέτσης – Γ. Ρόρρης. Από Φως κι από Χώμα» εγκαινιάζεται το Σάββατο 17 Οκτωβρίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κων. Τασούλα. Η επιμέλεια ανήκει στην ιστορικό τέχνης Έφη Αγαθονίκου.

Τα έργα των δύο ζωγράφων παρουσιάζονται μέσα από διαφορετικές εικαστικές προσεγγίσεις, με κοινό σημείο αναφοράς την παρατήρηση, τη ζωγραφική και την αναζήτηση της εκφραστικής αλήθειας. Η έκθεση αναδεικνύει ιδιαίτερα τη διαφορετική σχέση τους με το φως και τις γήινες αποχρώσεις.

Η παρουσίαση θα συνοδεύεται από δίγλωσσο κατάλογο με έργα, κείμενα και χρονολόγια των δύο καλλιτεχνών.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 18 Οκτωβρίου 2026 έως τις 18 Ιανουαρίου 2027, με ώρες λειτουργίας 10:00-16:00, καθημερινά εκτός Τρίτης.

Οι χώροι της Πινακοθήκης είναι πλήρως προσβάσιμοι σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ