Κυριακή 26.03.2023
More

  Εκδηλώσεις για το Tale of X Cities

  Εκδηλώσεις στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ Τale of X Cities θα γίνουν και στα Γιάννενα

  Πιο αναλυτικά, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει:

  • Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Μπενέκου με τίτλο: «Ίχνη παρελθόντος – Θραύσματα Μνήμης» και έκθεση  φωτογραφίας του Χάρη Μπινώλη με τίτλο «Εικόνες της πόλης» στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου και στην είσοδο της αίθουσας «Β. Πυρσινέλλα» αντίστοιχα, από την  Κυριακή 14 έως την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. Οι εκθέσεις θα λειτουργούν καθημερινά 12:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00.

  • Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», Live με το συνθέτη Δημήτρη Καραγεώργο και στη συνέχεια προβολή της παράστασης «Echografia» με τον Δημήτρη «James» Μπασδάνη (κιθάρα, loops, συνθέσεις), και την Μυρτώ Τασιούλα (χορός, χορογραφίες_.

  • 13:45-15:15 θα γίνει διαδικτυακή συζήτηση με καλεσμένους ομιλητές και εκπροσώπους φορέων του προγράμματος. Η συζήτηση έχει θέμα: «Πολιτιστική Πολιτική και Δημιουργία Κοινότητας». Συντονισμός: Χρήστος Παπαδόπουλος (κινηματογραφιστής και επιμελητής εκθέσεων, Σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών για Πολιτιστικά Θέματα). Στις 20:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», θα γίνει προβολή των projects, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων του Tale of X cities.

  Το Φεστιβάλ Tale of X Cities είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς σεμιναρίων, εργαστηρίων και συναντήσεων δικτύωσης, που ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο με τη συμμετοχή κατοίκων και φορέων από 12 πόλεις της Βορείου Ελλάδας, από την Αλεξανδρούπολη ως την Ηγουμενίτσα. Το Tale of X Cities βασίζεται σε πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki και concept της ArtBOX στο πλαίσιο του project Common Lab, σε στενή συνεργασία με 24 ακόμη φορείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και όλους τους συμμετέχοντες στα εργαστήριά του. Στις 20 Νοεμβρίου, το Tale of X Cities θα παρουσιαστεί στο διεθνές φεστιβάλ Freiraum ως παράδειγμα καλής πρακτικής. (www.freiraumfestival.eu).

  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η αναγγελία του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού φεστιβάλ Tale of X Cities, σε ζωντανή αναμετάδοση από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ