Κυριακή 25.09.2022
More

  Διήμερο γεμάτο μουσικές, θέατρο και παραμύθια

  Το εγχείρημα του Δήμου να προχωρήσει στη διοργάνωση εκδηλώσεων σε όλο το διάστημα των εορτών στέφεται με επιτυχία.

  Κι αυτό αποδείχθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τόσο στο ΔΗΠΕΘΕ όσο και στο Πνευματικό Κέντρο.

  Πλήθος κόσμου αγκάλιασε τις εκδηλώσεις, χειροκρότησε τους συντελεστές και απόλαυσε μοναδικές στιγμές.

  Με περισσότερες παραστάσεις από όσες αρχικά είχαν προγραμματιστεί ολοκληρώθηκε το διήμερο που οργάνωσε το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με την Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών.

  Η «Φρικαντέλα», η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα, καθήλωσε μικρούς και μεγάλους που κατέκλυσαν το Καμπέρειο.

  Έτσι, χρειάστηκε να γίνουν πέντε παραστάσεις αντί των τριών που είχαν προγραμματιστεί προκειμένου να απολαύσουν όλοι το θεατρικό δρώμενο που ήταν βασισμένο στο βιβλίο του μεγάλου μας παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά.

  «Ζήσαμε εκπληκτικές στιγμές. Η πιο μεγάλη χαρά είναι να γεμίζει η αίθουσα του θεάτρου και να σείεται από τα χειροκροτήματα των θεατών. Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές, αλλά και στους εκατοντάδες θεατές μας που ήρθαν ακόμη και εκτός Ιωαννίνων» ανέφερε η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Χριστίνα Κωτσαντή.

  Παράλληλα, με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιπατητική περφόρμανς για παιδιά που έγινε στο Μέκκειο Οικοτροφείο. Ο Δήμος και το ΔΗΠΕΘΕ απευθύνουν τις ευχαριστίες τους στους υπεύθυνους του ιδρύματος για την συνεργασία που έδωσε την δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν ένα ιστορικό κτίριο και τις δραστηριότητες που φιλοξενούνται σ’ αυτό.

  Στο Πνευματικό Κέντρο η Συμφωνική Μουσική συνάντησε το ροκ και καθήλωσε το πλήθος των θεατών που είχαν κατακλύσει την αίθουσα.

  Η βραδιά με συμφωνικό ροκ από την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων, τον Γιώργο Γάκη και τους Troublemakers ήταν από τις πιο πετυχημένες. Την μουσική διεύθυνση της παράστασης είχε ο Δημήτρης Κτιστάκης.

  Τη συναυλία προλόγισαν η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών Ελένη Ακονίδου και η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Τρικκαίων κυρία Βασιλένα Μητσιάδη που στάθηκαν ιδιαίτερα στην δημιουργική συνεργασία των δύο Δήμων και υπογράμμισαν την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη της περιφέρειας μέσω του πολιτισμού και των συμπράξεων μεταξύ των Δήμων.

  Μια κατάμεστη και ενθουσιώδης αίθουσα υποδέχθηκε το Γιώργο Γάκη, τον μαέστρο Δημήτρη Κτιστάκη και τα ταλαντούχα παιδιά της Συμφωνικής Ορχήστρας που ξεσήκωσαν το κοινό με διασκευές αγαπημένων ροκ τραγουδιών υπό των διαφορετικό πρίσμα της κλασικής μουσικής με τον οποίο ήταν επενδεδυμένα. Στο τέλος, το κοινό χειροκροτούσε όρθιο τους μουσικούς σε μια συναυλία που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το 2019 ενώ ο Γιαννιώτης ροκερ έκανε γνωστό ότι το επιτυχημένο φεστιβάλ Castle Rock, του οποίου είναι και ο ιθύνων νους θα επιστρέψει το καλοκαίρι του 2020.

  Επίσης, τεράστια ήταν η επιτυχία της παράστασης για παιδιά «Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο».  Οι τεχνικές και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκαν δημιούργησαν μαγική ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα απολαυστική για τα παιδιά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ