Κυριακή 27.09.2020
More

  Ενημέρωση για την «Έξυπνη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων»

  Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Μετσόβου, οι εργασίες της Ενημερωτικής Εκδήλωσης του Διασυνοριακού Έργου με τίτλο:

  «Κοινές Πρωτοβουλίες για Έξυπνη και Βιώσιμη διαχείριση Στερεών Αποβλήτων» και με ακρωνύμιο “ INTERNET OF BINS” το οποίο υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας [Interreg IPA CBC Greece – Albania 2014-2020.

  Τη εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι από τους εταίρους του έργου και ενδιαφερόμενα μέρη από Φορείς και το Δήμο Μετσόβου, είτε δια ζώσης είτε και διαδικτυακά μέσω Skype, ανάλογα με τη διαθεσιμότητά τους.

  Ομιλητές της συνάντησης ήταν ο  Δήμαρχος Μετσόβου, κύριος Κωνσταντίνος Τζαφέας, ο Δήμαρχος Ζηρού, κύριος Νίκος Καλαντζής και η Εκπρόσωπος του Περιφερειακού Κέντρου Ανάπτυξης και Συνεργασίας, κυρία  Matilda Naco. Και οι τρεις αναφέρθηκαν στις δράσεις που θα επιτελέσει ο καθένας τους ξεχωριστά  ώστε να επιτύχουν το στόχο του έργου που είναι η αναβάθμιση της ικανότητας πολύ-επίπεδης διαχείρισης στερεών-δημοτικών αποβλήτων μέσω της υιοθέτησης καινοτόμων προσεγγίσεων/μοντέλων βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων σε τοπικό επίπεδο αναφοράς.

  Οι εταίροι του έργου:

  ·      Δήμος Ζηρού (Επικεφαλής Εταίρος, Ελλάδα)

  ·      Δήμος Μετσόβου (Δικαιούχος 2, Ελλάδα)

  ·     Δήμος Αγίων Σαράντα (Δικαιούχος 3, Αλβανία)

  ·    Περιφερειακό Κέντρο Ανάπτυξης και Συνεργασίας (Δικαιούχος 4, Αλβανία)

  Η πράξη “INTERNET OF BINS” εντάσσεται στον Ειδικό Στόχο 1.1 του Προγράμματος «Αύξηση της δυναμικής των διασυνοριακών υποδομών στον τομέα των μεταφορών, της διαχείρισης των υδάτων και των αποβλήτων» υπό τον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Προώθηση του περιβάλλοντος & βιώσιμες μεταφορές και δημόσιες υποδομές». Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πράξης ανέρχεται σε € 653.366,98

  Το έργο δομείται σε τρείς θεματικούς πυλώνες με γνώμονα τη διασυνοριακή εφαρμογή:

  ·  Στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων-«έξυπνων» πρακτικών διαχείρισης αποβλήτων και την αναβάθμιση της φέρουσας ικανότητας διαχείρισης και λειτουργίας αυτών μέσω της εγκατάστασης σχετικού εξοπλισμού και λογισμικού (τηλεμετρίας) διαχείρισης περιεχομένου των δημοτικών περιεκτών των αστικών αποβλήτων,

  ·   Στον περιορισμό της αισθητικής όχλησης μέσω παρεμβάσεων υπογειοποίησης κάδων αστικών στερεών αποβλήτων σε κρίσιμα σημεία ενδιαφέροντος και

  ·   Στην εφαρμογή φιλο-περιβαλλοντικών πρακτικών (κομποστοποίηση, καμπάνιες ευαισθητοποίησης, διαχειριστικά σχέδια αποβλήτων και ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών και εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  218 νέα κρούσματα- 4 στα Ιωάννινα

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 218 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

  Επιστροφή στην Super League με το δεξί για τον ΠΑΣ- 2-2 με τον Άρη

  Με το δεξί επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΣ που απέσπασε ισοπαλία (2-2) από τον Άρη εκτός έδρας

  Πιέσεις για παράταση στη δήλωση αυθαιρέτων

  Την παράταση των προθεσμιών ένταξης και υπαγωγής αυθαιρέτων κατασκευών και χρήσεων στον ν. 4495/2017 ζητά το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ.

  Αναστάτωση για τα διπλώματα οδήγησης

  Πολύ διαφορετική η οδήγηση μηχανής από αυτοκίνητο επισημαίνουν οι εκπαιδευτές

  Το κέντρο βάρους στην κοινωνική πολιτική

  Η κοινωνική πολιτική και η στήριξη όσων έχουν ανάγκη, βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρύτερης πολιτικής του Δήμου Ιωαννιτών.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.