Τρίτη 22.09.2020
More

  Ενημερωτικό Webinar για την άνοια

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη το δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για την άνοια που διοργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

  Χαρακτηρισμένη ως «επιδημία του 21ου αιώνα», η γνωστή σε όλους άνοια-Alzheimer αποτελεί τη συχνότερη εκφυλιστική νόσο του εγκεφάλου που προσβάλει συνήθως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, με μη εύκολα διαχειρίσιμες κοινωνικο-οικονομικές προεκτάσεις.

  Για την «Άνοια και τη νόσο Alzheimer σήμερα» μίλησε η Δρ. Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Πρόεδρος Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου, ενώ για τα «Πρακτικά Ζητήματα Φροντίδας» που ανακύπτουν από αυτήν μας ενημέρωσε ο κ. Κωστής Προύσκας, Ψυχολόγος–Δρ. Γεροντολογίας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΜΦΗ «Άκτιος». Στο μείζον θέμα της δημιουργίας μιας κοινωνίας που θα στέκεται δίπλα σε όσους νοσούν από άνοια και στο περιβάλλον τους, αναφέρθηκε ο κ. Μιχάλης Λάβδας, Ψυχολόγος από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, με την ομιλία του «Κοινότητες Φιλικές προς την Άνοια». Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος δήλωσε σχετικά:

  «Ο δήμος Ηγουμενίτσας κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα υγείας για την υποστήριξη όσων ήδη νοσούν από άνοια-Alzheimer, θέτοντας σε λειτουργία Συμβουλευτικό Σταθμό για την άνοια, που βοηθάει μεν στην πρόληψη της νόσου, παρεμβαίνει δε υποστηρικτικά για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων τους και για την υποστήριξη όσων έχουν την ευθύνη της φροντίδας τους».

  Η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη συμμετείχε στο διαδικτυακό σεμινάριο εκπροσωπώντας το Δίκτυο και τον Προέδρο του Δ.Σ του Δικτύου και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη μεταφέροντας το χαιρετισμό του.
  Στον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια (Παλαιό Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, Παραρτήματα ΚΗΦΗ Πλαταριάς και ΚΗΦΗ Πέρδικας) μπορούν να απευθύνονται δημότες άνω των 65 ετών, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης. Για περισσότερες πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στα τηλέφωνα 2665024555, 2665360030 και 6907724367 (εργάσιμες ημέρες και ώρες).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Πρόβλημα συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και ΕΟΔΥ

  Τι δείχνει η σκληρή κριτική του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη

  Ηλεκτρονικά 3471 έγγραφα, εξοικονομώντας 15.000 φύλλα χαρτιού

  Τι φέρνει η «Ίριδα» μέσα σε δύο εβδομάδες στον Δήμο Ιωαννιτών

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου

  Έξι μήνες με αναστολή στον γιατρό για απλή δωροληψία

  Ένοχος για δωροληψία κρίθηκε ο ιατρός που προσήχθη από το Εσωτερικών Υποθέσεων την περασμένη εβδομάδα

  Ο διοικητής της ΥΠΕ για την πανδημία και το “έλλειμμα ενημέρωσης”

  Τι δήλωσε από τα Ιωάννινα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Ι. Καρβέλης

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.