Κυριακή 26.05.2024
More

  Εορτάστηκαν τα «Φιλελλήνια 2023»

  Με τις εκδηλώσεις μνήμης για τη «Μάχη του Πέτα», κορυφώθηκαν την Κυριακή το βράδυ 9 Ιουλίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις «Φιλελλήνια 2023» προς τιμήν των πεσόντων φιλελλήνων της «Μάχης του Πέτα».

  Η έναρξη της τελετής έγινε με την επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων.

  Η Δήμαρχος Ν. Σκουφά κα Ροζίνα Βαβέτση, υποδέχθηκε, μεταξύ άλλων,

  τον Πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα κ. Artour Lompart, την Επίτιμη Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κα Kerstin Lohr, τον Βουλευτή κ. Γεώργιο Στύλιο ως εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά, τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, τον  Αντιδήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, κ. Αντώνη Αλετρά, τον Αστυνομικό Διευθυντή Άρτας κ. Βασίλειο Λαγό, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας, Αντιπύραρχο κ. Αντώνη Θεοχάρη, τον Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Παππά ως εκπρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τον Διοικητή της FOB AKTION Αντισμήναρχο κ. Βασίλειο Ασημακόπουλο.

  Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους μέλη του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου, όπως και πλήθος κόσμου.

  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ομιλία με θέμα τον εθελοντισμό των φιλελλήνων, πραγματοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κέντρου Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου κ. Νίκος Κορδόσης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ