Παρασκευή 04.12.2020
More

  «Η εκπαίδευση δεν πρέπει να σταματήσει»

  Αντίδοτο στο προκαλούμενο από τα μέτρα αντιμετώπισης του covid-19, «εκπαιδευτικό χρέος λόγω πανδημίας», όπως επισημαίνει το ανεξάρτητο ίδρυμα για την εκπαίδευση Insights for Education (IfE), αποτελεί η εξασφάλιση της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, ιδιαίτερα για τους μαθητές-σπουδαστές αλλά και επιστήμονες.

  Δείγμα της μελέτης του ιδρύματος, με έδρα τη Ζυρίχη, αποτέλεσαν 191 χώρες. Διαπιστώθηκε ότι το εκτεταμένο άνοιγμα των σχολείων μετά τα lockdowns και τις θερινές διακοπές δεν συνδέεται άμεσα με τα αυξανόμενα κρούσματα του Covid-19.

  Κατά συνέπεια, “η εκπαίδευση πρέπει να συνεχιστεί, με τις προσαρμογές που επιτάσσει η γνώμη των ειδικών”, όπως τόνισε και ο πρ. Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανος Φούσας. Συνεπής στις αρχές του για τη σημασία της διαρκούς εκπαίδευσης ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General συμμετείχε στο πανελλήνιο υβριδικό (με ταυτόχρονη διαδικτυακή και διαδραστική αναμετάδοση) Συνέδριο Καρδιαγγειακής Ιατρικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

  Στο συνέδριο συμμετείχαν διαδικτυακά επιστήμονες από την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας και ανέλυσαν τα νέα δεδομένα που προκύπτουν στην Καρδιολογία για τον κορωνοϊό. “Ο ρόλος της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

  Η δραστηριότητα της χώρας δεν μπορεί να σταματήσει, χρειάζεται, όμως, να σεβόμαστε τις προτάσεις των ειδικών, τις οδηγίες, να τηρούμε τις αποστάσεις, να χρησιμοποιούμε μάσκα, να επενδύσουμε στη διαδικτυακή συμμετοχή”, τόνισε κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του, ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Φούσας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  13 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Μόλις 5 στα Ιωάννινα

  Στην ΠE Ιωαννίνων το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόλις πέντε κρούσματα

  45 εκ. ευρώ για ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια

  Ανακοίνωση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

  Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα- 2 εκατ. πολίτες το μήνα

  Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

  Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

  Την παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  

  Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη

  Ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.