Πέμπτη 23.03.2023
More

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ήπειρο

  Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ήπειρο» συνδιοργανώνουν, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 18:00 – 20:00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) στα Ιωάννινα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Europe Direct Ηπείρου.

  Η εκδήλωση αναπτύσσεται σε δύο θεματικές ενότητες :

  – Την «Αναπτυξιακή στρατηγική της Ηπείρου» θα παρουσιάσει ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ η Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής Νέλλη Παλαιολόγου, θα παρουσιάσει τη «Συνεισφορά της Ε.Ε. στην Ήπειρο».

  – Τις προοπτικές μιας «Ευρωπαϊκής Πολιτικής Υγείας» θα συζητήσουν ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) και ο Ιωάννης Γιαννακάκης Ιατρός Παθολόγος MD,PhD.

  Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαίρη Μπιμπή, Διευθύντρια σύνταξης του ygeiamou.gr

  Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών, Δημήτριος Παπαγεωργίου.

  Εισαγωγική τοποθέτηση για την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σημερινή συγκυρία θα κάνει ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης.

  Tο Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 10:30, στην Φρόντζου Πολιτεία το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, θα συνδιοργανώσουν σεμινάριο για τους δημοσιογράφους της Ηπείρου με θέμα: «Θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση epathinai@europarl.europa.eu

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ