Τετάρτη 29.05.2024
More

  Η Πρέβεζα τίμησε την Έξοδο του Μεσολογγίου

  Με λαμπρότητα τίμησε η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου την 196η Επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων

  Πλήθος φορέων, συλλόγων και πολιτών από κάθε γωνιά της Ελλάδας συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που ξεκίνησαν το Σάββατο του Λαζάρου και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή των Βαΐων.

  Τους ηρωϊκούς πεσόντες τίμησε με την συμμετοχή του και ο Δήμος Πρέβεζας με εκπρόσωπό του τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Ιωάννη Δαρδαμάνη.

  Ο κ. Δαρδαμάνης παρακολούθησε μαζί με τους υπόλοιπους επίσημους προσκεκλημένους τον Μεγάλο Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου και αμέσως μετά την λιτανευτική πομπή, όπου συμμετείχαν μαθητικές αντιπροσωπείες, μέλη πολιτιστικών συλλόγων , φιλαρμονικές καθώς και τιμητικά αγήματα των τριών Σωμάτων του Ελληνικού Στρατού.

  Στην πομπή συμμετείχαν το Χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας, ο Σύλλογος Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας και άγημα της ΑΕΝ Ηπείρου, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο το δέος και τον σεβασμό για τους πεσόντες της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

  Ο κ. Δαρδαμάνης εξέφρασε την βαθιά του συγκίνηση για την παρουσία του στις εκδηλώσεις μνήμης για ένα γεγονός που σημάδεψε τον αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία και έγινε παγκόσμιο παράδειγμα γενναιότητας και αυτοθυσίας μαζί με τις Γυναίκες του Ζαλόγγου, τους Σουλιώτες και τους χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες που έγραψαν με το αίμα τους τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας της πατρίδας μας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ