Κυριακή 26.05.2024
More

  Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Κόνιτσας  

  Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια τελέστηκε ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Κόνιτσα, αποτίνοντας φόρο τιμής στη θυσία των αγωνιστών του ’21, στους οποίους οφείλουμε την Εθνική μας υπόσταση.

  Την Παρασκευή 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν επετειακές εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της Κόνιτσας και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων από τους μαθητές.

  Το πρωί της 25ης Μαρτίου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων έξω από το Δημαρχείο, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τμήμα των ενόπλων δυνάμεων και τη Φιλαρμονική του Δήμου «Ελευθέριος Χ. Παγγές».

  Η Μικτή Χορωδία του Δήμου παρουσίασε ένα υπέροχο μουσικό επετειακό πρόγραμμα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Γαλίτη, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παπασπύρου απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό στους παρισταμένους, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Φιλόλογος του Επαγγελματικού Λυκείου Κόνιτσας κυρία Καλλιόπη Στυλίδου με θέμα: «Διπλή γιορτή για το Έθνος μας». Στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση στον χώρο του Δημαρχείου.

  Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση από τμήμα του 583 Τ.Π. και τμήμα της Εθνοφυλακής, καθώς και με παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία από τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

  Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ως Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κυρία Δήμητρα Λυγούρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, ο Διοικητής του Τάγματος Προκαλύψεως Κόνιτσας Αντισυνταγματάρχης Γιαννούλης Αθανάσιος, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Αντισυνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Ντόλκας Κωνσταντίνος, ο Υπαστυνόμος Τσεκούρας Ελευθέριος ως εκπρόσωπος του Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Κόνιτσας Αντιπύραρχος Καραλής Λεωνίδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Πρόδρομος Γαϊτανίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλειος Σπανός, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτριος Κοτσιάφτης, Πέτρος Γκίκας, Νικόλαος Στράτος και Γεώργιος Μήτσος, οι πρώην Δήμαρχοι Πρόδρομος Χατζηεφραιμίδης και Νικόλαος Εξάρχου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνα Δημάρατου, Νικόλαος Τσιαλιαμάνης, Αγγελική Χούσου και Χριστίνα Γιαννούση, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κόνιτσας Αριστοτέλης Ντεντόπουλος και Πρόεδροι των λοιπών Κοινοτήτων του Δήμου μας. Ως εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ο Σπυρίδων Καρατζήμος και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ιωαννίνων ο Κωνσταντίνος Παγανιάς, οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας, εκπρόσωποι κομμάτων, τοπικών φορέων, οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

  Ο Δήμαρχος εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους συντελεστές των εκδηλώσεων και όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την Κόνιτσα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ