Σάββατο 25.03.2023
More

  Με το παράδειγμά τους για τη χειραφέτηση των γυναικών

  Εκδήλωση στο Πρότυπο Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής για τις «Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης»

  Τη δυνατότητα να συζητήσουν και να αναφερθούν σε προσωπικά βιώματα και γενικότερα για παραδείγματα εξέλιξης της χειραφέτησης, είχαν οι συμμετέχουσες στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Πρότυπο Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, με τίτλο «Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης».

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα  “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” και το γενικό πρόσταγμα πλην των καθηγητών του προγράμματος και της διεύθυνσης του σχολείου είχαν οι υποψήφιοι νέοι πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου.

  Παρούσες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση, όπου τοποθετήθηκαν η βουλευτής Ιωαννίνων Μερ. Τζούφη, οι αντιδήμαρχοι Ελ. Ακονίδου και Χριστ. Κωτσαντή αντίστοιχα, η Παρασκευή Βούλγαρη, Καθηγήτρια Ρευματολογίας και η Μιχαέλα Φίλιου, επίκουρη καθηγήτρια Βιοχημείας.

  Την εκδήλωση χαιρέτισαν μέσω ζωντανών συνδέσεων γυναίκες – βουλευτές του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αντίστοιχα, όπως η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρ. Κεφάλα, η ευρωβουλευτής Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, η επίσης ευρωβουλευτής Μαρ. Σπυράκη, και η υφ. Τουρισμού, Σοφ. Ζαχαράκη.

  Στην έναρξη της εκδήλωσης πλην του διευθυντή του Λυκείου της Ζωσιμαίας, χαιρετισμό απηύθυνε και ο περιφ. διευθυντής εκπαίδευσης Ηπείρου Κων. Καμπουράκης.

  Από το σύνολο σχεδόν των αναφορών και τοποθετήσεων δεν έλειψαν και οι αναφορές για να αφιερωθεί η Ημέρα της Γυναίκας του 2022, στις γυναίκες της Ουκρανίας, που μάχονται για να σταθούν όρθιες στον πόλεμο και τη ρωσική εισβολή, στηρίζοντας τα παιδιά, τους συζύγους τους και τα άλλα συγγενικά τους πρόσωπα.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ