Τρίτη 21.09.2021
More

  Μνήμη των Εβραίων που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα

  Τα Γιάννενα τιμούν και φέτος την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

  Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, το Ίδρυμα Ιωσήφ & Εσθήρ Γκανή και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποιούν εκδήλωση τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

  Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

  Χαιρετισμοί: Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, Yossi Amrani, Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα, Βίκτωρ Ελιέζερ, Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Μωυσής Ελισάφ, Δήμαρχος Ιωαννίνων, Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων

  Ομιλητής θα είναι ο Τάσος Γιαννίτσης, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, π. Υπουργός, με θέμα: «Η σημασία του να είσαι Δίκαιος των Εθνών: η Ηθική της Ευθύνης και η Ευθύνη της Ηθικής».

  Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με ενότητα τραγουδιών της συνθέτριας Πηγής Λυκούδη με τίτλο: «Ο πόνος όλου του Κόσμου». Κύκλος τραγουδιών σε ποίηση του Ρωμανιώτη ποιητή Γιωσέφ Ελιγιά και η «Φούγκα του Θανάτου» του Πάουλ Τσέλαν.

  Ερμηνεύουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Γεωργία Αγγέλου και Μαρίνα Βολουδάκη. Με τη συνθέτρια στο πιάνο συμπράττουν οι σολίστες μουσικοί: Γάσπαρης Μαμμάς, κλαρινέτο – Δημήτρης Κοντονής, κιθάρες Τάσος Γουσέτης, βιολί – Νίκος Χατζόπουλος, μπάσο – Άγγελος Κουσάκης, κρουστά. Είσοδος ελεύθερη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ