Σάββατο 20.07.2024
More

  Οι γυναίκες στην πανδημία, η έμφυλη βία και το ελληνικό #metoo

  Πολλαπλές εκδηλώσεις από το Δήμο Ιωαννιτών

  Μία σειρά από εκδηλώσεις διοργανώνει τη Δευτέρα ο Δήμος Ιωαννιτών  για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

  Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Χριστίνα Κωτσαντή και η εντεταλμένη σύμβουλος Γιάννα Αθανασίου- Μαμακή σε συνέντευξη τύπου παρουσίασαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχει αναφορά και στο ελληνικό metoo.

  Η κεντρική διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 19.00 και θα μεταδοθεί από το κανάλι του Δήμου με τον ενδεικτικό αλλά και επίκαιρο τίτλο «Οι γυναίκες στην πανδημία, η έμφυλη βία και το ελληνικό #MeToo».

  Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος της Καθημερινής Ξένια Κουναλάκη ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ιωαννιτών Χριστίνα Κωτσαντή.

  Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι: Νίκος Βιτώρος, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Τζίνα Μοσχολιού, δημοσιογράφος στα Νέα

  Αλέξης Πατέλης, Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Βίβιαν Στεργίου, Συγγραφέας, Νομικός

  Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές για την προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου.

  Τον γενικό συντονισμό των εκδηλώσεων έχει η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς και Ισότητας των δύο φύλων του Δήμου κα Γιαννούλα Αθανασίου –Μαμακή και ο Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Χρήστος Παπαδόπουλος.

  «Φέτος και μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία είναι διαφορετικός και ο εορτασμός που έχει ετοιμάσει ο Δήμος.

  Με τον ίδιο όμως σκοπό. Να τιμήσει την γυναίκα, να τιμήσει κάθε γυναίκα που μοχθεί, κοπιάζει, εργάζεται και πάντα οραματίζεται», τόνισε η κ. Μαμακή.

  Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Χριστίνα Κωτσαντή παρουσίασε τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα γίνουν και οι οποίες περιλαμβάνουν:

  •Ένα μουσικό σχήμα του Δημοτικού Ωδείου θα παρουσιάσει ένα μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Μόνο η αγάπη μένει…» στηριγμένο στο έργο σημαντικών Ελληνίδων συνθετριών, το οποίο θα μεταδοθεί την ίδια ημέρα από το κανάλι του Δήμου στις 21.00.

  •Παράλληλα συμπολίτισσες θα διαβάσουν έργα γυναικών της δικής τους επιλογής από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία . Συμμετέχουν οι: Ζιάβρα Έλενα, Μουσειολόγος, Ζούκη Νίκη, Φιλόλογος, Μήλια Κωνσταντίνα, Εκπαιδευτικός Μουσικής, Στρατσάνη Μαρία, Τζιάλλα Τιτίκα, Δημοσιογράφος

  Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Δήμου στις 22.00.

  Στη συνέχεια  θα παρουσιασθούν βιντεοσκοπημένες μαρτυρίες γυναικών που κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «Τι σημαίνει για εσάς η Ημέρα της γυναίκας και ποιος είναι ο ρόλος της γυναίκας σήμερα».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ