Πέμπτη 06.10.2022
More

  Στάση στον Καταρράκτη για το «Οδοιπορικό Υγείας»

  Ιατρικές συμβουλές και εκδηλώσεις

  Στάση στον Καταρράκτη του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων στην Άρτα έκανε την περασμένη Κυριακή, το «Οδοιπορικό Υγείας», μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια από τον Στεφ. Φούσα και τον αείμνηστο αδελφό του Αντ. Φούσα, με την στενή συνεργασία με την Μητρόπολη Ιωαννίνων και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

  Τα χρόνια της πανδημίας, το «Οδοιπορικό Υγείας» άλλαξε σε σημαντικό βαθμό και τη θεματολογία του, η οποία προσαρμόστηκε αυτονόητα στην πανδημία, στα μέτρα πρόληψης και στα οφέλη των εμβολιασμών, παράλληλα όμως μία πλειάδα κορυφαίων ιατρών εξακολουθεί να μετέχει στις εκδηλώσεις και να τοποθετείται επί διαφόρων θεμάτων της ιατρικής επιστήμης.

  Έτσι και στον Καταρράκτη της Άρτας την Κυριακή 14 Αυγούστου, το «Οδοιπορικό Υγείας» πραγματοποιήθηκε με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης του Μαρτυρικού Χωριού, ενώ ολοκληρώθηκε με τη δωρεά από την Ένωση ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

  Χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυναν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης του Μαρτυρικού Χωριού, Δημ. Φλώρος, ο δήμαρχος Κεν. Τζουμέρκων Χρ. Χασιάκος, η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, ο Μητροπολίτης Άρτας και η βουλευτής Άρτας Ολ. Γεροβασίλη. Στο κυρίως μέρος της εκδήλωσης, ο Καθηγητής Καρδιολογίας Στέφανος Φούσας μίλησε για τα οφέλη του εμβολιασμού για την προστασία από τον κορωνοϊό, όπως και ο Καθηγητής Κων. Τζουμάκας.

  Ακολούθησαν εισηγήσεις για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, για τον σακχαρώδη διαβήτη και τα καρδιολογικά και καρδιαγγειακά νοσήματα.

  Παράλληλα στην ίδια εκδήλωση απονεμήθηκε και τιμητική πλακέτα στον Στρατηγό Κων. Σίτα για τη συμμετοχή και την προσφορά του στην Εθνική Αντίσταση.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ