Τετάρτη 24.04.2024
More

  Συμπόσιο στη μνήμη του Κώστα Κόμη

  Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει επιστημονικό Συμπόσιο στη μνήμη του εκλιπόντος Καθηγητή Κώστα Κόμη (1953-2020), ο οποίος υπηρέτησε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για 25 χρόνια, από το 1995 έως τον θάνατο του το 2020.

  Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας».

  Στο Συμπόσιο συμμετέχουν 25 σύνεδροι, ερευνητές και ερευνήτριες ιστορίας, παλαιοί φοιτητές του εκλιπόντος, συνάδελφοι και συνεργάτες του Κώστα Κόμη από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πατρών, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, και άλλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα. Στο Συμπόσιο θα παρουσιαστεί διεξοδικά το επιστημονικό και διδακτικό έργο του Κώστα Κόμη. Θα παρουσιαστούν, επίσης, νέες έρευνες στα πεδία της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και δημογραφικής ιστορίας από την αρχαιότητα έως τον 20ό αιώνα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ