Τρίτη 24.05.2022
More

  Το Πανεπιστήμιο τίμησε τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

  Στην πρώτη εκδήλωση μετά από ενάμιση χρόνο

  Τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, αφήνοντας όμως παρακαταθήκη ένα μοναδικό έργο, που θα αντέξει στους αιώνες, τίμησε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

  Ήταν η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο στην αίθουσα τελετών «Γ. Μυλωνάς», που πραγματοποιήθηκε με την αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης και αποτροπής της διασποράς της νόσου, η οποία εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από την Καμεράτα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με τη συμμετοχή και φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γεώργιου Χλίτσιου.

  Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλου Αλμπάνη και των αντιπρυτάνεων Μηνά Πασχόπουλου και Σπυρίδωνα Γεωργάτου αντίστοιχα.

  Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Κώστας Γουλιάμος, πρώην πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, που ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα: «Ερμηνεύοντας τον Μίκη Θεοδωράκη».

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ