Τετάρτη 07.12.2022
More

  Τρίμηνο έντονης πολιτιστικής δημιουργίας

  Μία τριμηνιαία περίοδος έντονης πολιτιστικής δημιουργίας είναι αυτή που έχει ετοιμάσει το Πνευματικό Κέντρο για το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο, το οποίο περιλαμβάνει αναφορές και δρώμενα μουσικής, χορού, κινηματογράφου, θεάτρου και εικαστικών. 

  Το πολυσυλλεκτικό, όπως το χαρακτήρισε πρόγραμμα, παρουσίασε η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών Ελένη Ακονίδου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε συγκεκριμένες θεματικές.

  Τέτοιες είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των Ελευθέριων της πόλης τον Φεβρουάριο, η περίοδος των Αποκριών, αλλά και η συνεργασίες με μορφωτικά ιδρύματα και πρεσβείες ξένων χωρών. Ήδη, η συνεργασία με την πρεσβεία του Ισραήλ υλοποιείται, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ενταγμένες στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις πρεσβείες της Γαλλίας και της Ιταλίας.

  Στο επίπεδο των συναυλιών, με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένονται οι συναυλίες του Νίκου Ξυδάκη, με αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό, αλλά και η μουσική συνύπαρξη του Πέτρου Λούκα Χαλκιά με τον Βασίλη Κώστα, που πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους κοινό δίσκο.

  Στο πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνονται συναυλίες και αφιερώματα σε νεανικούς και εναλλακτικούς ήχους, στη ροκ αλλά και στην κλασική μουσική.

  «Θεωρούμε, ότι είναι ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που καλύπτει τα περισσότερα αντικείμενα και τα ενδιαφέροντα των πολιτών, ενώ ανταποκρίνεται και στην επικαιρότητα, όπως ορίζεται από τα Ελευθέρια της πόλης και τις Απόκριες», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Ακονίδου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ