Κυριακή 01.08.2021
More

  75 χρόνια ενεργούς προσφοράς στον τόπο

  Τα 75 χρόνια από την ίδρυσή του, το 1945, συμπληρώνει το τοπικό τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, με μεγάλη δράση και έντονη παρουσία στα κοινά και γιορτάζει την επέτειο αυτή, με μία ξεχωριστή φωτογραφική έκθεση. 

  Η έκθεση φιλοξενείται στο ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή στην οδό Σούτσου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου. Σε αυτήν αποτυπώνονται διάφορες χαρακτηριστικές στιγμές της πορείας του τοπικού τμήματος του Οδηγισμού, που αριθμεί σήμερα 85 μέλη και έχει ως όραμά του να εξελίσσεται διαρκώς και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, ως μία δυναμική και πρωτοποριακή κίνηση ανάπτυξης, πολιτισμού και κοινωνικής συμμετοχής.

  Η γέννηση του Οδηγισμού στην πόλη των Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου του 1945 στο γραφείο του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στην οδό Σουλίου. 14 χρόνια μετά την ίδρυση του Σώματος στην Αθήνα από την Ειρήνη Καλλιγά έλαβε χώρα η πρώτη συνεδρίαση των κυριών της πόλης που κλήθηκαν να ενσαρκώσουν τις αξίες του εθελοντισμού, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Ένα δύσκολο εγχείρημα, που έγινε δυσκολότερο λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν στην πόλη και την ελληνική ύπαιθρο, που μόλις είχε βγει από τον πόλεμο και οι πολίτες προσδοκούσαν την ανασυγκρότηση της χώρας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ