Τετάρτη 29.05.2024
More

  Μια virtual περιήγηση στην έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου»

  Μένουμε σπίτι και αξιοποιούμε την εικονική πραγματικότητα (VR) για να «ταξιδέψουμε» στο Κάστρο Ιωαννίνων και το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

  Για την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι με εργαλείο την εικονική πραγματικότητα την έκθεση του Μουσείου Αργυροτεχνίας «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», μίλησε στο ITV o προϊστάμενος Υπηρεσίας Μουσείων, Αντρέας Λαπούρτας, ο οποίος  αναφέρθηκε στην ψηφιακή επίσκεψη, αλλά και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έγινε για αυτή την σπουδαία έκθεση σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

  Εκεί, μπορούμε να διατρέξουμε ψηφιακά την εντυπωσιακή μόνιμη συλλογή που παρουσιάζεται στον άνω όροφο του Μουσείου και να περιηγηθούμε στην περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», αποτέλεσμα της επιτυχημένης συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ). Επιλεγμένα έργα από τις συλλογές του ΕΑΜ αποκαλύπτουν πτυχές του Ωραίου από τους προϊστορικούς μέχρι και τους ρωμαϊκούς χρόνους.

  Τέλος, ξεφυλλίζοντας το συνοδευτικό εκπαιδευτικό έντυπο της έκθεσης, έχουμε την ευκαιρία να εμπλουτίσουμε με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο αυτή τη διαφορετική επίσκεψη στην έκθεση, παρέα με τα παιδιά μας.

  Για την έκθεση πατήστε εδώ
  Για το εκπαιδευτικό έντυπο πατήστε  εδώ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ