Σάββατο 23.01.2021
More

  Αφιέρωμα στον Έλβις Πρίσλεϊ με το Γιώργο Γάκη

  Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου το πρώτο μέρος

  Με αφορμή την ημέρα γενεθλίων του Έλβις, ο Γιώργος Γάκης παρουσιάζει διαδικτυακά, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 21:00, μέσα από το κανάλι του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών στο YouTube, το πρώτο μέρος ενός αφιερώματος στον Έλβις.

  “Ο Βασιλιάς της Ροκ εν Ρολ” ή απλώς “ο Βασιλιάς” είναι ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα. Γεννήθηκε στο Τουπέλο του Μισισίπι, στις 8 Ιανουαρίου 1935 και πέθανε στις 16 Αυγούστου 1977. Σε ηλικία 13 ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στο Μέμφις του Τενεσί.

  Με την επιβλητική του φωνή, τη χαρισματική σκηνική του παρουσία και τον έντονα σεξουαλικό χαρακτήρα του πυροδότησε την επανάσταση που προκάλεσε αυτή η μουσική.

  Θεωρείται ένας από τους επιδραστικότερους τραγουδιστές του 20ου αιώνα και σίγουρα ο πιο εμπορικός τραγουδιστής όλων των εποχών, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 600 εκατομμύρια δίσκους. Το σπίτι του στο Μέμφις εξακολουθεί να είναι τόπος προσκυνήματος για εκατομμύρια θαυμαστών του απ’ όλο τον κόσμο, ενώ το φαινόμενο Πρίσλεϊ εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο μελέτης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ