Πέμπτη 25.02.2021
More

  Ένα μουσικό ταξίδι στο Δυτικό Ζαγόρι

  Η δεύτερη live streaming εκπομπή του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων

  Το ταξίδι του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων στη μουσική παράδοση του Ζαγορίου συνεχίζεται με τη δεύτερη live streaming εκπομπή, μέσω facebook, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, 7:00-8:30 μ.μ., με νέο σταθμό το Δυτικό Ζαγόρι.

  Συνταξιδιώτες αυτή τη φορά, εκτός από τον αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργο Κοκκώνη, η κομπανία του Μιχάλη Μπραχόπουλου με τον ίδιο στο κλαρίνο και τους Χριστόφορο Πατσούρα στο βιολί, Βασίλη Τσίκα στο λαούτο,  Διαμαντή Παπαναστασίου στο ντέφι και τον Γιώργο Πατσούρα στο τραγούδι.

  Όπως αναφέρει στο κάλεσμά του ο πρόεδρος του συνδέσμου Γιώργος Φούκας:

  «Γεωγραφικός και κυρίως για λόγους πρακτικούς ο διαχωρισμός που έγινε στα τρία μέρη του Ζαγορίου, καθώς πέρα από κάποιες ιδιαιτερότητες, το πάντρεμα της μουσικής και των παραδόσεων είναι μοναδικό στον τόπο αυτό. Άλλωστε στα  πανηγύρια μας και στα Ζιαφέτια μας εμείς οι Ζαγορίσιοι μέσα από την ώσμωση των μουσικών ιδιαιτεροτήτων μας, κι αυτών  που είχαμε και εκείνων που φέραμε μαζί μας από τα ταξίδια μας και τις γόνιμες επιρροές που δεχτήκαμε, ξέρουμε να οδηγούμαστε σε μια μέθεξη ξεχωριστή που οδηγεί σε μέθη και έκσταση Διονυσιακή μέσα από την αρμονική ταύτιση οργανοπαίχτη και χορευτή στην ευωχία που προκαλεί το γλέντι και τη συμμετοχή όλων σ΄αυτό».

  Θα ακολουθήσει η τρίτη live streaming εκπομπή, κι αυτή μέσω facebook, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου την ίδια πάλι ώρα  7:00-8:30 μ.μ. με προορισμό το Ανατολικό Ζαγόρι με τη Ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα.

  Ευχαριστίες

  «Αυτός είναι ο πρώτος κύκλος δράσεων που προγραμματίζει ο Σύνδεσμος Ζαγορισίων σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο κατά  την οποία όλοι μας έχουμε την ανάγκη να ξεφύγουμε όμορφα και πάντα υπεύθυνα από τη δύσκολη αυτή πραγματικότητα!

  Οφείλουμε, στο σημείο αυτό, να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν στην επίτευξη του, τεχνολογικά τολμηρού αυτού,  εγχειρήματος. Πρώτα από όλα τους μουσικούς που ανταποκρίθηκαν άμεσα και με ιδιαίτερη χαρά και γενναιοδωρία και αυτούς που συμμετείχαν και συμμετέχουν στον πρώτο κύκλο εκπομπών και όσους ακολουθούν και θα μας τιμήσουν στις επόμενες εκπομπές. Τον αναπληρωτή καθηγητή Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργο Κοκκώνη για την αμέριστη αρωγή του και το μεράκι του, τον χοροδιδάσκαλό μας Γιάννη Τριφύλλη για την έμπειρη συμβολή του, τα μέλη του Δ.Σ. για την πολύτιμη βοήθειά τους και φυσικά όλους εσάς που αγκαλιάζετε και συμπαραστέκεστε σε κάθε προσπάθειά μας. Μένουμε συντονισμένοι για άλλη μια υπέροχη μουσική εμπειρία στους δρόμους της παράδοσής μας…και για όλα εκείνα που θα ακολουθήσουν», καταλήγει ο κ. Φούκας

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ