Κυριακή 25.07.2021
More

  Με κοινό η διεξαγωγή του τελικού της Eurovision

  Με περιορισμένο αριθμό θεατών θα πραγματοποιηθεί ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας

  Ένας μέγιστος αριθμός 3.500 ανθρώπων που ζει στη χώρα θα επιτραπεί να παρακολουθήσει τις πρόβες, τον ημιτελικό και τον τελικό του διεθνούς διαγωνισμού τραγουδιού από τις 18 ως τις 22 Μαΐου, σύμφωνα με την εφημερίδα de Telegraaf.

  Οι διοργανωτές της Eurovision είχαν ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι θα πραγματοποιούνταν κάποιες εκδηλώσεις με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά δεν είχαν διευκρινίσει αν θα επιτρεπόταν σε κοινό να παρακολουθήσει. Η απόφαση να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός με περιορισμένο αριθμό θεατών, όπως αναφέρει η de Telegraaf, εντάσσεται στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας της ολλανδικής κυβέρνησης, υπό τον τίτλο “fieldlab”, για την παρουσία λιγοστών θεατών σε θέατρα, συνεδριακά κέντρα και ποδοσφαιρικούς αγώνες υπό αυστηρή επιτήρηση.

  Στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision θα συμμετάσχουν 39 χώρες και οι θεατές θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό και να έχει βγει αρνητικό προκειμένου να παρακολουθήσουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

  Η Ολλανδία φιλοξενεί τον 65ο διαγωνισμό, ο οποίος συγκεντρώνει τηλεοπτικό κοινό περίπου 200 εκατομμυρίων θεατών, έπειτα από την νίκη του Ολλανδού τραγουδοποιού Ντάνκαν Λόρενς στην Eurovision του 2019 με το τραγούδι “Arcade”.

  Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο και άλλα περιοριστικά μέτρα με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας θα παραταθούν κατά τρεις εβδομάδες μέχρι τα τέλη Απριλίου εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Στη χώρα έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί πάνω από 1,2 εκατομμύριο κρούσματα κορωνοϊού και 16.500 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ