Τρίτη 19.01.2021
More

  Μουσικές του κόσμου με το Τrio Musarti

  Μουσικές του κόσμου με το Τrio Musarti θα παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 21:00

  Το σχήμα αποτελείται από τον Κωνσταντίνο Λεοντάρη στο βιολί, τη Σοφία Πατσιούρα στο ακορντεόν και τη Φένια Τσαρσιλή, στο πιάνο.

  Δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2019 με βάση τα Ιωάννινα. Έχουν ήδη περιοδεύσει σε Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη.

  Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει μουσικές από τον κινηματογράφο, τανγκό, τζαζ καθώς και γνωστά τραγούδια από Λατινική Αμερική.

  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

  Ποιοι είναι

  Στοιχεία για το σχήμα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του https://triomusarti.weebly.com. Μέρος του βιογραφικού των μελών του είναι:

  – Κωνσταντίνος Λεοντάρης, βιολί

  Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολί σε ηλικία 5,5 ετών και απέκτησε το Δίπλωμα στο βιολί το 2010 στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στα Ιωάννινα με βαθμό άριστα. Συνέχισε τις σπουδές του στο βιολί σε ακαδημαϊκό επίπεδο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Μουσικών Σπουδών με τον καθηγητή & βιολονίστα Σπύρο Γκικόντη. Έχει δώσει  συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδος  και στο Εξωτερικό με σύνολα Μουσικής Δωματίου αλλά και ως σολίστ με την Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου και με την Ionian Camerata.

  – Σοφία Πατσιούρα, ακορντεόν

  Η Σοφία Πατσιούρα γεννήθηκε το 1991 στα Ιωάννινα, και πήρε τα πρώτα μαθήματα στο ακορντεόν, σε ηλικία έξι ετών από την Μαρία Τοπολιάτη. Από την παιδική ηλικία συμμετείχε σε πολλές συναυλίες, όπως και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.    Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε σεμινάρια μουσικής προπαιδείας, θεατρικής παιδαγωγικής, και ψυχολογίας. Eίναι πτυχιούχος σχολής ακορντεόν με βαθμό Άριστα παμψηφεί,όπως και πτυχιούχος ειδικού αρμονίας και αρμονίου με καθηγήτρια την Μερόπη Παπανικολάου.  Έχει παρακολουθήσει μαθήματα όμποε για δύο χρόνια με καθηγητές τους Στάθη Κιοσόγλου και Άγγελο Αντώνογλου, ένα χρόνο φωνητική με καθηγήτρια την Ειρήνη Δόβα και συνεχίζει το δίπλωμά της στο ακκορντεόν με καθηγητές την Μερόπη Παπανικολάου και τον Ηρακλή Βαβάτσικα.

  – Φένια Τσαρσιλή, πιάνο

  Η Φένια Τσαρσιλή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ζει στα Ιωάννινα. Ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος και στη συνέχεια στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της Αντωνίας Σιάτη. Το 1997 βρίσκεται στα Ιωάννινα μετά την επιτυχία της εισαγωγής της στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συνεχίζει τις μουσικές της σπουδές στο Ωδείο Φίπιππος Νάκας Ιωάννινων με την καταξιωμένη πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, την οποία ακολουθεί στην Αθήνα προκειμένου να τις ολοκληρώσει (Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα). Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου αρμονίας με άριστα (τάξη Σπύρου Δογορίτη).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ