Παρασκευή 19.08.2022
More

  Πλούσιο το πρόγραμμα του 5oυ Castle Rock Festival

  Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 5oυ Castle Rock Festival

  Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, η Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, Ελένη Ακονίδου και ο Γιώργος Γάκης.

  Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

  «Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου Ιωαννιτών, του  Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της πόλης για αυτό το καλοκαίρι με πολλαπλές και διαφορετικές εκδηλώσεις σε όλη την έκταση του Δήμου μας. Να αναφερθώ στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Μουσικό Φεστιβάλ του Ιουλίου και τώρα μαζί με τον επί σειρά ετών πολύτιμο συνεργάτη μας, το Γιώργο Γάκη, που προσφέρει πολλά στα μουσικά δρώμενα της πόλης και μάλιστα αφιλοκερδώς, με επιμέλεια, υπομονή, επιμονή και πάθος, αναβιώνουμε το 5ο Castle Rock Festival μετά από 10 χρόνια, η διεξαγωγή του οποίου θα γίνει τηρώντας αυστηρά όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα». Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, ευχαρίστησε τους συντελεστές των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, τις δομές του Πνευματικού Κέντρου και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου. Επίσης ευχαρίστησε τους χορηγούς των εκδηλώσεων για την πολύτιμη βοήθειά τους, η οποία κατέστησε εφικτή την πραγματοποίηση όλων αυτών των δράσεων.

  Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Ελένη Ακονίδου, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε:

  «Κυριακή 22 Αυγούστου και, όπως πάντα, γιορτάζουμε την πανσέληνο του Αυγούστου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

  «Φεγγαρόσκονη» λέγεται η φετινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο έξω από το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων, στην ειδυλλιακή ακρόπολη του Ιτς Καλέ, στο Κάστρο μας, την Κυριακή 22 Αυγούστου και ώρα 21:00.

  Μελωδίες νοσταλγικές, παρμένες από μύθους, όπερες και μιούζικαλ. Θα ακουστούν έργα των: A. Dvořák, C. Debussy, K. Weill, R. Rodgers, Μ. Χατζιδάκι και άλλων.

  Συμμετέχουν οι μουσικοί:

  • Μαρία Τσιρώνη, τραγούδι
  • Απόστολος Δημητρίου, κλαρινέτο
  • Απόστολος Παπαπέτρος, κοντραμπάσο
  • Λαμπρίνα Πρεβεζιάνου, πιάνο

  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

  Η είσοδος στην εκδήλωση, όπως και σε όλες μας τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

  Δευτέρα 23 Αυγούστου και το Castle Rock Festival επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι στην πόλη μας. 23, 24 και 25 Αυγούστου θα απολαύσουμε συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, προβολές ντοκιμαντέρ με ροκ θεματική, μουσικούς στους πεζοδρόμους της πόλης μας, εργαστήρια μουσικής. Για 3 μέρες η πόλη μας θα ζήσει μια μεγάλη γιορτή της ροκ.

  Επίσημος καλεσμένος μας ο Kip Winger.

  Για την υλοποίηση του φεστιβάλ ουσιαστική είναι η βοήθεια των χορηγών μας και τους ευχαριστούμε θερμά. Οι μεγάλοι χορηγοί είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και η ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, η οποία είναι ο αποκλειστικός χορηγός των συναυλιών που θα γίνουν με τοπικά συγκροτήματα στις 24 και 25 Αυγούστου, στην αυλή του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής», δηλαδή των συναυλιών του Ioannina Rock City. Toυς ευχαριστώ όλους θερμά για την τόσο σημαντική τους στήριξη.

  Το φεστιβάλ ξεκινά με 50 μουσικούς στην πλατεία Μαβίλη, στις 23 Αυγούστου και ώρα 9.30 το βράδυ. Συνεχίζεται στις 24 Αυγούστου, όπου πέρα από το Ioannina Rock City, στην αυλή του Μουσείου Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων, θα απολαύσουμε μελωδίες τζαζ αλλά και κλασικό ροκ με το Γιώργο Γάκη, τον εμπνευστή και ψυχή του Castle Rock Festival, και μαζί του κουιντέτο πνευστών και το γυναικείο συγκρότημα Fortissimo.

  Tην επόμενη μέρα, 25 Αυγούστου, εξακολουθούν οι δράσεις στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» αλλά παράλληλα μια κινητή μουσική σκηνή θα κλείσει τις εκδηλώσεις του Castle Rock Festival με φαντασμαγορικό τρόπο.  Επάνω στη σκηνή, η οποία θα ξεκινήσει από την οδό Δωδώνης και θα περάσει από το κέντρο της πόλης μας προς το Μώλο και τα Σφαγεία, θα είναι o Kip Winger, η μπάντα του Stuart Craig και οι Troublemakers.

  Ευχαριστούμε θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς για τη αγαστή συνεργασία τους και την πολυσχιδή προσφορά τους στην υλοποίηση των εκδηλώσεών μας. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τα συγκροτήματα που συμμετέχουν στο Ioannina Rock City για την αφιλοκερδή τους συμμετοχή και όλους τους εικαστικούς καλλιτέχνες και τους μουσικούς και δημιουργούς που, επίσης, αφιλοκερδώς στηρίζουν το Castle Rock».

  Ο Γιώργος Γάκης παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα του 5ου Castle Rock Festival εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα είναι το πιο ωραίο φεστιβάλ γιατί ζούμε «στην πιο ωραία πόλη», όπως είπε.

  Πρόγραμμα 5ου Castle Rock Festival

  • Δευτέρα 23 Αυγούστου, 21:00

  21:30
  Ioannina Rocking the City
  Μουσικοί από την πόλη μας και όχι μόνο παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με κλασικά ροκ τραγούδια στην Πλατεία Μαβίλη
  Τη βραδιά κλείνουν οι Bloody Arrows Project

  20:00
  Multi Ethnic
  Bραδιά Ethnic Μουσικής στο Νησί
  Συμμετέχουν: Beer for Breakfast, Απτάλικο (αφιέρωμα στο ρεμπέτικο)

  • Τρίτη 24 Αυγούστου

  19:00
  Ioannina Rock City
  Classic and Greek Rock Scene
  Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»
  Συμμετέχουν: Blood Vault, To Αστεροσκοπείο του Larry Bird, Aυτόπτες Μάρτυρες, InΣomnia Band, Rockin’ Rebels, Emerald

  21:00
  Jazz me to the Moon
  Συμμετέχουν: Γιώργος Γάκης, Κουιντέτο Πνευστών, special quest: Fortissimo
  Mια βραδιά με τζαζ μουσική αλλά και γνωστά και αγαπημένα τραγούδια ροκ
  Αύλειος Χώρος Μουσείου Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων του ΠΙΟΠ
  Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)

  • Τετάρτη 25 Αυγούστου

  19:00
  Ioannina Rock City
  Alternative Scene
  Συμμετέχουν: Spellbound, Elephant, Sliver, Daffodils, Ushala, Special appearance: Petros Fuzzhead (Loop Therapy)
  Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»

  21:00
  Κινητή Μουσική Σκηνή με τη Stuart Craig Band και τον επίσημο καλεσμένο του φεστιβάλ, τον Kip Winger (Πέρα από την προσωπική του καριέρα, έχει συνεργαστεί με τους Alice Cooper, Fiona, The Mob, Blackwood Creek, κ.ά). Η Κινητή Μουσική Σκηνή θα ξεκινήσει από την οδό Δωδώνης, διασταύρωση με Αγίου Κοσμά) και θα περάσει από το κέντρο της πόλης μας προς το Μώλο και τα Σφαγεία.
  Θα κάνει ολιγόλεπτες στάσεις στα παρακάτω σημεία:
  Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων
  Δημαρχείο
  Καραβάκια, Μώλος
  Σκάλα,
  Σφαγεία

  Παράλληλες εκδηλώσεις

  • 18-30 Αυγούστου

  Έκθεση φωτογραφιών με θέμα το rock στον Μεντρεσέ του Βελή τζαμιού.
  Συμμετέχουν: Αιμίλιος Νέος, Λεωνίδας Μπακόλας, Χάρης Μπινώλης

  «Απειρωτάν Rock». Ο Μενέλαος Συκοβέλης φωτογραφίζει μουσικούς στην Ήπειρο
  Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς ΠΙΟΠ

  • 18-25 Αυγούστου

  Έκθεση ζωγραφικής Βασιλικής Σιαταρά και Ελένης Βλαχοθανάση
  Έκθεση 3D painting του Γιώργου Σίσκα
  Εκθεσιακός Χώρος Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής»

  • 24 και 25 Αυγούστου

  21:00
  Rockarolla (καραβάκια)
  Rock βαρκαρόλα στο Μώλο
  Συμμετέχουν:
  24/8, Felony Case
  25/8, Blood Vault

  Μουσικά εργαστήρια και έκθεση κιθάρας Σταύρου Ντούκα
  Αίθουσα «Δ. Χατζής»

  Rock T shirts του Κλέανδρου Ζυγούρη και του Κώστα Γούλα
  Είσοδος αίθουσας «Δ. Χατζής»

  Ioannina Tattoο Painting
  Προβολή tattoo δημιουργιών
  Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»

  • 22:30
   Rock Cinema Nights στην Πλατεία Μαβίλη
  • 23, 24 και 25 Αυγούστου
   Street Musicians

  Μικρά μουσικά σχήματα σε πεζοδρόμους της πόλης μας δίνουν μια ροκ νότα από τις 7 το απόγευμα και μέχρι τις 9.30 το βράδυ. Απολαύστε το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων έξω από τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, το Ioannina School of Music, στη διασταύρωση των οδών Καπλάνη και Παπάζογλου και το Stars Music Academy, στην πλατεία Μαβίλη, απέναντι από τα Καραβάκια.

  Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ