Τρίτη 28.09.2021
More

  Τα Γιάννενα τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

  Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου επέστρεψε με μία νέα συναυλία, γιορτάζοντας την 21 Ιουνίου, που έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, με ένα μικρό μουσικό δρώμενο στην πλατεία.

  Η Ορχήστρα Εγχόρδων της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Χλίτσιου, παρουσίασε ένα μισάωρο πρόγραμμα με τίτλο: «Covid-Free Χατζιδάκις»,το βράδυ της Κυριακής.

  Το πρόγραμμα περιελάμβανε τα τραγούδια:

  Βροχή, Η Μπαλάντα του Ούρι, Τ’ Αστέρι του Βοριά, Το Φεγγάρι είναι Κόκκινο, Μην τον Ρωτάς τον Ουρανό, Τώρα που πας στην Ξενιτιά, Έλα Πάρε μου τη Λύπη.
  Είναι μία καλή αφορμή και για να θυμηθούμε τον μεγάλο μας συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι που πέθανε στις 15 Ιουνίου 1994.

  Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του, τότε, Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ, του γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και υπό την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού.

  Η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας.

  Σήμερα, η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής είναι ένα ευρωπαϊκό γεγονός, που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου, κάθε χρόνο σε 22 χώρες της Ευρώπης

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ