Σάββατο 25.03.2023
More

  «Τραγουδάμε τους ποιητές μας» με τον Στέφανο Κορκολή

  Την Πέμπτη 23 Ιουλίου στο μεσαιωνικό Κάστρο της Άρτας, ο  γνωστός μουσικοσυνθέτης Στέφανος Κορκολής και η ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη θα ερμηνεύσουν τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών (Θεοδωράκης, Χατζηδάκις, Πλέσσας, Μικρούτσικος, Λοΐζος, Λάγιος, Σπανός, Ξαρχάκος κ.ά.), ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη μελοποιημένα από τον Στέφανο Κορκολή, αλλά και γνωστές συνθέσεις σε δική του διασκευή.

  Τους δύο καλλιτέχνες θα συνοδεύουν επί σκηνής δύο μουσικοί, ο Κωστής Πυρένης (κιθάρα, τραγούδι) και ο Βασίλης Δεφίγγος (σαξόφωνο, φλάουτο).

  Η συναυλία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός». Πρόκειται για έναν νέο θεσμό τον οποίο εγκαινιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το δύσκολο αυτό καλοκαίρι, με τη διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνικών οργανισμών και πλήθους καλλιτεχνών.

  Σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

  Συντελεστές: Στέφανος Κορκολής (πιάνο, τραγούδι, ενορχηστρώσεις), Σοφία Μανουσάκη (φωνή), Κώστας Πυρένης (κιθάρα), Βασίλης Δεφίγγος (σαξόφωνο, φλάουτο)

  Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Μέγιστος αριθμός θεατών 200.  Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης στο σύνδεσμο:

  https://digitalculture.gov.gr. Ώρα προσέλευσης: 19:00, ώρα έναρξης: 19.30

  Για την ασφαλή προσέλευση και παραμονή στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία, οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, που αφορούν στον περιορισμό διασποράς του COVID-19. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ΄ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους, ενώ η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι προαιρετική.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ