Τρίτη 28.06.2022
More

  Τραγούδια για το καλοκαίρι με το «Ηλιοστάσιο»

  «200 χρόνια κομμάτια» από τον Διονύση Σαββόπουλο

  Την Κυριακή 20 Ιουνίου η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», παρουσιάζει το τρίτο επεισόδιο της σειράς των επετειακών podcasts «200 χρόνια κομμάτια» από τον Διονύση Σαββόπουλο.

  Στις 21 Ιουνίου ο ήλιος κάνει μια στάση και έτσι μας δίνει τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου. Η ημερομηνία αυτή έχει καθιερωθεί και ως Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής.

  Ο Διονύσης Σαββόπουλος γιορτάζει φέτος το θερινό Ηλιοστάσιο με τι άλλο; Με τραγούδια και ιστορίες γύρω από αυτά. Αφιερώνει το «Ηλιοστάσιό» του στο χρυσό Καλοκαιράκι και μας φτιάχνει το soundtrack της εποχής. Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο πλαίσιο των δράσεων για τα 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, παρουσιάζει σειρά επετειακών podcasts με το Διονύση Σαββόπουλο, αφιερωμένα στα 200 χρόνια του ελληνικού τραγουδιού.

  Το 3ο επεισόδιο της σειράς «200 χρόνια κομμάτια» με τίτλο «Το Ηλιοστάσιο», θα είναι στον αέρα από την Κυριακή 20 Ιουνίου στις 12.00 το μεσημέρι στον ιστότοπο της Επιτροπής, στο σύνδεσμο https://www.greece2021.gr/

  Για τα podcasts, ο Διονύσης Σαββόπουλος συνεργάζεται με το μουσικολόγο καθηγητή Λάμπρο Λιάβα, το δημοσιογράφο, συλλέκτη και ερευνητή Γιώργο Κοντογιάννη και το ζωγράφο Αλέξη Κυριτσόπουλο.

  Η δράση είναι μία προσφορά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Η Επιτροπή δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση και τα έσοδά της προέρχονται αποκλειστικά από χορηγίες και το Νομισματικό της Πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει 14 συλλεκτικά νομίσματα που διατίθενται μέσω του ειδικού e-shop στο shop.greece 2021.gr.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ