Πέμπτη 09.12.2021
More

  «Ο Μικρός Πρίγκιπας» στο Φεστιβάλ Παιδιών των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης

  Πρώτο Φεστιβάλ Παιδιών των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών

  Η ταινία του Μαρκ Όσμπορν «Ο Μικρός Πρίγκιπας» (2015, διάρκεια: 108΄) προβάλλεται στο Πρώτο Φεστιβάλ Παιδιών των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών (Bakakaki Festival), την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:30, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής». Η ταινία είναι μεταγλωττισμένη και κατάλληλη και για μικρά παιδιά.

  Μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών με πρωταγωνίστρια «Το Μικρό Κορίτσι», που η αγχωτική μητέρα του το προορίζει για το καλύτερο κολλέγιο της πόλης. Μόνη του διέξοδος είναι ο εκκεντρικός και καλόκαρδος γείτονας, ο Αεροπόρος, που την ξεναγεί σε έναν εκπληκτικό κόσμο, όπου όλα είναι πιθανά. Έναν κόσμο που ο ίδιος γνώρισε πριν καιρό από τον Μικρό Πρίγκιπα. Εκεί ξεκινά το μαγικό και συναισθηματικό ταξίδι του κοριτσιού στο σύμπαν του Μικρού Πρίγκιπα. Εκεί ανακαλύπτει ξανά την παιδικότητα του και μαθαίνει ότι δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνο με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια.

  Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις Κάννες.

  «Ο Μικρός Πρίγκιπας μου έδωσε την ευκαιρία να κοιτάξω μέσα μου και να βρω μια πολύ προσωπική ιστορία που θα μπορούσα να την κάνω ταινία. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα έκανα μια κινηματογραφική προσαρμογή και η συγκεκριμένη νομίζω ότι έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα να κάνω μια μη παραδοσιακή, όχι πιστή διασκευή. Μοιάζει περισσότερο με ένα φόρο τιμής» αναφέρει ο σκηνοθέτης.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ