Κυριακή 26.03.2023
More

  Ο πλούτος των περιοδικών του 19ου αιώνα

  Έκθεση στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιστημονική συνάντηση με αφορμή την έκδοση της Μάρθας Καρπόζηλου

  «Τα ελληνικά περιοδικά του 19ου αιώνα, Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων», είναι ο τίτλος του ερευνητικού έργου της Μάρθας Καρπόζηλου, το οποίο και αποτέλεσε την αφορμή για το διήμερο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης και την Τετάρτη στην κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  Ένα έργο εξαιρετικής σημασίας και σπουδαιότητας και για το ουσιαστικό του σκέλος, αυτό της καταγραφής και παρουσίασης ενός ανεξερεύνητου εν πολλοίς πλούτου του περιοδικού Τύπου της συγκεκριμένης περιόδου, αλλά και επειδή όπως επισημάνθηκε και από την πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Άννα Μπατιστάτου, ενισχύει και επιβεβαιώνει την σημασία της ακαδημαϊκής προσέγγισης της γνώσης.

  Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησαν οι ομιλίες από τους κ.κ Ζαζά και Βαρελά αντίστοιχα, που έπλεξαν το εγκώμιο της κας Καρπόζηλου για τη διαχρονική της προσφορά στην ακαδημαϊκή έρευνα και η εκδήλωση της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια της έκθεσης των περιοδικών του 19ου αιώνα στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου. Η έκθεση θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες και είναι ανοιχτή για το κοινό.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ