Σάββατο 25.05.2024
More

  Οδικός χάρτης και για το «άνοιγμα» του πολιτισμού

  Στο τραπέζι του διαλόγου το άνοιγμα δραστηριοτήτων του Πολιτισμού

  Σχεδιασμός και για το άνοιγμα δραστηριοτήτων του Πολιτισμού, όπως τα μουσεία τα θέατρα ή τα σινεμά βρίσκεται στο τραπέζι του διαλόγου και αναμένονται σύντομα αποφάσεις.

  Μάλιστα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα, Παρασκευή, με την συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και από τη συνεδρίαση πιθανά να υπάρξει και ένας οδικός χάρτης επαναλειτουργίας των χώρων πολιτισμού.

  Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν χτες η πρόταση αφορά τρεις ημερομηνίες για το άνοιγμα του πολιτισμού:

  – Πρώτα το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου, ημερομηνία ανοίγματος και του τουρισμού ώστε να συνδυάζεται και με τις επισκέψεις από τους τουρίστες ενώ είναι και χώροι που είναι δυνατή η εφαρμογή μέτρων.

  – Μία εβδομάδα αργότερα, στις 21 Μαΐου η κυβέρνηση προτείνει να ανοίξουν τα θερινά σινεμά. Τονίζεται όμως ότι δεν θα δοθεί πράσινο φως για άνοιγμα στις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες και στους πολυκινηματογράφους.

  Η συνέχεια θα γίνει με τα θέατρα και τις συναυλίες και προτείνεται ως ημερομηνία η 28η Μαΐου με ειδικούς πάντα όρους.

  Για όλες τις δραστηριότητες, στις οποίες ενδεχομένως θα δοθεί το πράσινο φως για επαναλειτουργία θα ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας. Ανάμεσα σε αυτά θα είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στους παρευρισκομένους.

  Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στους χώρους του πολιτισμού αναμένεται να ισχύουν όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό όπως και στις υπόλοιπες δραστηριότητες (μάσκες, self test).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ