Δευτέρα 03.10.2022
More

  «Παρών» σε σημαντικές εκδηλώσεις το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών

  Με σημαντικές παρουσίες συνεχίζει τη δράση του το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών

  Με σημαντικές παρουσίες συνεχίζει τη δράση του και το φετινό καλοκαίρι το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών λαμβάνοντας τα προβλεπόμενα μέτρα για τον Covid19 και δίνοντας παράλληλα το σύνθημα ότι όλοι οι φορείς πρέπει να προσπαθήσουν, τη συγκεκριμένη περίοδο, να αποκτήσουν ξανά την εμπιστοσύνη του κοινού, που επέφερε η δυσλειτουργία λόγω της πανδημίας.

  Την Τετάρτη 6 Ιουλίου θα συμμετάσχει στο τελετουργικό, που θα προηγηθεί του σημαντικού διεθνούς ποδοσφαιρικού αγώνα Παλαίμαχων ΠΑΣ Γιάννινα και Άγιαξ Ολλανδίας συνεχίζοντας τη συμμετοχή του και στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, που προβάλλουν διεθνώς τον τόπο.

  Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου θα συμμετάσχει στην υποδοχή του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κκ Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου, στη Μητρόπολη Ιωαννίνων, στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου στην Κιάφα ενώ την Τρίτη 12 Ιουλίου θα συμμετάσχει στην υποδοχή και το Πατριαρχικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίου Παϊσίου. Μετά από αυτό, το μεσημέρι περίπου, θα παρουσιάσει παραδοσιακό ηπειρώτικο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, ενώπιον τους, στον αύλειο χώρο του ναού.

  Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης είχε υποδεχτεί το Συγκρότημα στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το  2010, ενώ οι χορευτές του συμμετείχαν στην τελετή υποδοχής του στα Ιωάννινα, την πρώτη φορά, το 1999.

  Οι ως τώρα προγραμματισμένες καλοκαιρινές παρουσίες θα συνεχιστούν με παρουσίαση λαϊκών χορών στις τελετές έναρξης δύο διεθνών αθλητικών διοργανώσεων: του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Θαλασσίου Σκι ηλικιών 35+ στις 21/7 και Νέων στις 3/8. Των παραπάνω εκδηλώσεων προηγήθηκαν δυο σημαντικές διοργανώσεις «Μνήμης και Τιμής για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό» με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η πρώτη σε συνεργασία με σχολεία των Ιωαννίνων, τον Μάιο, και η δεύτερη με πολιτιστικούς συλλόγους της Ηπείρου που έλκουν την καταγωγή τους από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Καππαδοκία, τον Ιούνιο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ