Τετάρτη 26.01.2022
More

  Ψηφιακή δράση από το Μουσείο της Νικόπολης

  Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020 θα εορταστεί φέτος ψηφιακά.

  Το Ελληνικό Τμήμα του ICOM αποτελεί τον κόμβο προβολής των πρωτοβουλιών των ελληνικών μουσείων, αναδεικνύοντας τις ψηφιακές δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού.

  Εξήντα και πλέον φορείς από όλη την Ελλάδα διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων, τόσο στις ιστοσελίδες τους και όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδά του http://icom-greece.mini.icom.museum/agenda. Μπορούν όλοι οι λαοί να ενώσουν τα χέρια τους και όλοι οι άνθρωποι να σχηματίσουν έναν κύκλο πολύμορφο και πολύχρωμο, έναν κύκλο αγάπης, ισότητας και αλληλοσεβασμού; Τι θα συνέβαινε τότε;  Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης προσκαλεί μαθητές όλων των βαθμίδων και ενήλικες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, να συμπληρώσουν τη φράση γράφοντας ή ζωγραφίζοντας. Τα κείμενα και οι απεικονίσεις, που θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο e-mail του Μουσείου μέχρι και την 18η Μαβιού, θα παρουσιαστούν ψηφιακά μέσα από το λογαριασμό του Μουσείου στο Facebook.

  Σε κάθε συμμετοχή να αναφέρεται (προαιρετικά) το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα (ή των συμμετεχόντων, αν πρόκειται για ομαδική προσπάθεια), η ιδιότητά του και η περιοχή κατοικίας του. Στην περίπτωση μαθητών να σημειώνεται η εκπαιδευτική τάξη και η σχολική μονάδα στην οποία ανήκει ή ανήκουν (ομαδική προσπάθεια).

  Επικοινωνία στο τηλέφωνο 26820 89892.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ