Σάββατο 25.06.2022
More

  Σειρά πολιτιστικών δράσεων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων

  Θα πραγματοποιηθεί περιήγηση σε επιλεγμένα σημεία του Κάστρου.

  Στην πανελλαδική δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2022», συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, με τις παρακάτω δράσεις.

  Πέμπτη και Παρασκευή, 26 και 27 Μαΐου 2022

  Κάστρο Ιωαννίνων

  Θα πραγματοποιηθεί περιήγηση σε επιλεγμένα σημεία του Κάστρου.  Η δραστηριότητα απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και Στ’ Δημοτικού, κατόπιν συνεννόησης με τις σχολικές ομάδες. Οι μαθητές καλούνται να γνωρίσουν τα κατάλοιπα από τη βυζαντινή περίοδο της ιστορίας της καστροπολιτείας των Ιωαννίνων.

  Υπεύθυνοι προγράμματος: Μάτα Κορτζή, Δήμητρα Παπαϊωάννου, αρχαιολόγοι.

  Τηλ. επικοινωνίας: 2651039580

  Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

  «Μετασχηματισμοί στην καρδιά της πόλης των Ιωαννίνων».

  Θα πραγματοποιηθεί περιπατητική περιήγηση στο σύγχρονο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και ειδικότερα στην περιοχή γύρω από τον λόφο Λιθαρίτσια. Σημεία αναφοράς αυτής της περιδιάβασης γίνονται τα οθωμανικά μνημεία της πλατείας Πνευματικού Κέντρου (Τζαμί του Βελή Πασά ή Τσιεκούρ, Μεντρεσές), το Ρολόι, το Δημαρχείο, η Μεραρχία, η Τράπεζα Ελλάδος, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωάννινων, υπαίθριοι χώροι και εικαστικά έργα. Δομείται σε στάσεις σε επιλεγμένα σημεία και ανιχνεύει τη διαχρονία και τον μετασχηματισμό του σύγχρονου κέντρου της πόλης από την Οθωμανική περίοδο έως τον 21ο αιώνα.  Η περιήγηση είναι ελεύθερη για το κοινό.

  Σημείο συνάντησης : Πλατεία Πνευματικού Κέντρου, ώρα 11:00

  Υπεύθυνοι προγράμματος: Σοφία Κίγκα, Ελένη Κοτζαμποπούλου, Νεονίλλη Κούπαρη, αρχαιολόγοι

  Τηλ. Επικοινωνίας 2651001067, email skigka@culture.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ