Δευτέρα 24.06.2024
More

  Αφιέρωμα στον Ζώη Καπλάνη από το 1ο Γυμνάσιο Ανατολής

  Το 1ο Γυμνάσιο Ανατολής παρουσιάζει την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 19:00, την παράσταση «Ζώης Καπλάνης», σύμφωνα με το θεατρικό έργο «Ζώης Καπλάνης – Η Ασκητική της Ευεργεσίας.

  Το φαινόμενο των Ηπειρωτών Ευεργετών», της κας Μαρούλας Παπαευσταθίου, Συμβούλου Εκπαίδευσης Φιλολόγων  Ιωαννίνων και Αναπληρώτριας Οργανωτικής Συντονίστριας του ΠΕΚΕΣ Ηπείρου. Η παράσταση θα δοθεί στο Καμπέρειο Θέατρο στo πλαίσιο του «Ερασιτεχνικού Μάη» του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

  Συντελεστές της παράστασης

  Ζώης: Αναστάσης Σύμπας, Χατζηνίκος: Αλέξανδρος Ρήνας, Χαρίκλεια: Γεωργία Τζιάκου, Ελισάβετ: Κάντυ Σκαρσουλή, Αναστασία: Ειρήνη Παππά, Θεοδοσία: Ιοκάστη Μπρέχου, Ξενοδόχος: Βαλεντίνα Χαρίτου, Γιαγιά: Ευαγγελία Παπαϊωάννου, Ταχυδρόμος: Νίκος Ντούμας, Κατερίνα: Μαρία Παππά, Πέτρος: Μιχάλης Ρίζος, Κυριάκος: Λάμπρος Σμύρης, Νικόλας: Γιώργος  Τζαχρήστας, Ιωάννα: Βαλεντίνα Χαρίτου, Μαντώ: Ιοκάστη Μπρέχου, Αφηγήτρια Α΄: Αφροδίτη Λαϊνά, Αφηγήτρια Β΄: Δήμητρα Γιαννάκη, Αφηγήτρια Γ΄: Ιλιάνα Στάμου, Αφηγήτρια Δ΄: Ολυμπία Τατσίνα, Υποβολέας: Αλεξάνδρα Κουτρούμπα

  Σκηνικά: Ελένη Μίχου, Εικαστικός, & ομάδα μαθητών/μαθητριών του 1ου Γ/σίου Ανατολής

  Μουσική Επιμέλεια: Παναγιώτης Βούλγαρης, Μουσικός

  Επιμέλεια & Σκηνοθεσία: Χρυσούλα Γεωργοπούλου, Φιλόλογος

  Συγγραφέας: Μαρούλα Παπαευσταθίου–Τσάγκα, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Ιωαννίνων

  Η υπόθεση ξεδιπλώνει τη ζωή του εθνικού ευεργέτη Ζώη Καπλάνη, του «Πικροζώη», με συγκλονιστικό και συγκινητικό τρόπο.

  Το έργο έχουν συμπεριλάβει στις θεατρικές τους εκδηλώσεις αρκετά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε διάφορες πόλεις (Αθήνα, Γρεβενά, Κόρινθος, Δράμα). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα Εκπαιδευτήρια της Κορίνθου «Απόστολος Παύλος» ταξίδεψαν με το συγκεκριμένο θεατρικό έργο μέχρι τη Μόσχα, το Νοέμβριο του 2015, στην πόλη όπου βρίσκεται και ο τάφος του Ζώη Καπλάνη.

  Η θεατρική παράσταση για τη ζωή του Ζώη Καπλάνη αποτελεί την κορύφωση των δραστηριοτήτων του Σχεδίου Δράσης του 1ου Γυμνασίου Ανατολής με θέμα την ευεργεσία.

  Ευχαριστούμε το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για τον δανεισμό των στολών, καθώς και για την ευκαιρία να παρουσιάσει η θεατρική ομάδα του Σχολείου μας την παράσταση στο Καμπέρειο Θέατρο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ