Τρίτη 24.05.2022
More

  ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων: Σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο τη γυναίκα

  Καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις και παρεμβάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο

  Το εναρκτήριο λάκτισμα των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δράσεων και παρεμβάσεων του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων δόθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξής τύπου της προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ, Χριστίνας Κωτσαντή, του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Χάρη Πεχλιβανίδη και καλλιτεχνικών φορέων του τόπου, με ξεκάθαρο το στίγμα των γενικότερων πολιτιστικών στοχεύσεων του Δημοτικού Θεάτρου στις αξίες της συνδημιουργίας, της εξωστρέφειας, της καινοτομίας και της ποιοτικής αναβάθμισης.

  Το μεγάλο στοίχημα των συνεργασιών και της αξιοποίησης του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης κερδήθηκε με την μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα του Θεάτρου για σειρά εκδηλώσεων τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο με επίκεντρο τη γυναίκα, όπως ανέφερε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Χριστίνα Κωτσαντή, η οποία υποσχέθηκε καινοτόμους σχεδιασμούς, ώστε τα Γιάννενα και το Δημοτικό Θέατρο να καταστούν σημεία πολιτιστικής αναφοράς, με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

  Ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Ιωαννίνων, Χάρης Πεχλιβανίδης,  βρίσκεται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να κερδίσει το χαμένο έδαφος που προκάλεσε στα πολιτιστικά πράγματα η πανδημία, έχοντας ως βασικό στόχο, όπως δήλωσε, νέους ορίζοντες, παράλληλους με τις προκλήσεις των καιρών. Ευχαρίστησε όλους όσοι με ζήλο και μεράκι συμβάλλουν με την συμμετοχή τους στην οργάνωση αυτού του μπαράζ εκδηλώσεων και δράσεων με τίτλο ΓΥΝΑΙΚΑ-ΙΣΟΤΗΤΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που ξεκινούν αύριο Παρασκευή και ολοκληρώνονται στις 15 Δεκεμβρίου.

  « Το θέατρό μας αλλάζει, γιατί η τέχνη μας φέρνει αντιμέτωπους με τον εαυτό μας και εμείς έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε δημιουργώντας αμφιβολίες και ερωτήματα για όσα διακυβεύονται», σημείωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής.

  Ο κ. Πεχλιβανίδης διαβεβαίωσε τόσο τη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων όσο και τους πολίτες ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα στο μεγάλο στόχο για την αναβάθμιση των πολιτιστικών δράσεων, ώστε να καταστούν αντίστοιχες της σπουδαίας πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ