Τρίτη 28.09.2021
More

  «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» σήμερα στο Θέατρο Φρόντζου

  Στο θέατρο της ΕΗΜ την Πέμπτη 22 Ιουλίου

  Την πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, παρουσίασε ο Γιώργος Νανούρης σε τρεις παραστάσεις με κατάμεστο θέατρο, με την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου.

  Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η παράσταση στην Επίδαυρο, με 14.500 θεατές σε τρεις ημέρες, θα ταξιδέψει σε ανοιχτά θέατρα της χώρας.

  Στα Γιάννενα θα ανέβει στο θέατρο της ΕΗΜ την Πέμπτη 22 Ιουλίου (21.30).

  Ο Γιώργος Νανούρης συναντιέται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επέστρεψε ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.

  Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης – που θυμίζει, με έναν τρόπο, τη σημερινή – ο Ευριπίδης γράφει την Ιφιγένεια η εν Ταύροις, εξυμνώντας το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται.

  Η παράσταση

  Συντελεστές της παράστασης είναι:

  Μετάφραση: Γιώργος Ιωάννου, Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης, Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου, Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος, Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη, Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

  Πρωταγωνιστούν: Λένα Παπαληγούρα- Ιφιγένεια, Μιχάλης Σαράντης- Ορέστης, Νίκος Ψαρράς- Θόας, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης- Αγγελιοφόρος, Προμηθέας Αλειφερόπουλος – Πυλάδης, Κίττυ Παϊταζόγλου- Κορυφαία Χορού και η Χάρις Αλεξίου στον ρόλο της Αθηνάς.

  Χορός: Νικόλ Κουνενιδάκη, Μαρία Κωνσταντά, Άννα Κωνσταντίνου, Δανάη Πολίτη, Βιβή Συκιώτη, Αρετή Τίλη

  Προπώληση: www.viva.gr  Ώρα έναρξης : 9.30 μμ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ