Παρασκευή 23.02.2024
More

  «Οδυσσεβάχ» στα Γιάννενα στις 11 Ιουλίου

  Η παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου παρουσιάζει φέτος σε όλη την Ελλάδα το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Οδυσσεβάχ». Ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά έργα για παιδιά και όχι μόνο, βασισμένο στους μύθους, στα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία. Ένα γοητευτικό μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες, ένα παραμύθι όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα.»

  Στα Γιάννενα η παράσταση έρχεται την Πέμπτη 11 Ιουλίου στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ (προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης και Viva.gr).

  Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα παραμύθια.

  Δρακοκύκλωπες, Λωτοφάγοι, Πειρατές, Σειρήνες, Γοργόνες, η Μάγισσα Κιρκίλα, η Πριγκίπισσα Λαριζάτ και το πλήρωμα του Οδυσσεβάχ μας προκαλούν να ζήσουμε την περιπέτεια.

  Το καράβι του Οδυσσεβάχ περνάει από το νησί των Λωτοφάγων, ακούει το μαγεμένο τραγούδι των Σειρήνων, συναντάει την Γοργόνα και τη Μάγισσα Κιρκίλα, κινδυνεύει στη χώρα της Λαριζάντ, της αγέλαστης πριγκίπισσας, περνά από χώρες που μιλούν με ένα φωνήεν, από λίμνες, δάση και ποτάμια… κι εκεί που πιστεύει πως όλα τέλειωσαν βλέπει μπροστά του τη στεριά κι ένα μικρό παιδί σε μια βάρκα. Να είναι άραγε η Ιθαγδάτη;

  Μία ιδανική παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών που ονειρεύονται και πιστεύουν στην επίτευξη του στόχου, στην αξία της προσπάθειας, στην αξία της οικογένειας και της πατρίδας, στη νίκη του καλού και του δικαίου. Μία παράσταση με πανανθρώπινα μηνύματα ουσιαστικά και επίκαιρα.

  Οι συντελεστές είναι:

  Κείμενο: Ξένια Καλογεροπούλου, Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος, Σκηνοθεσία: Φώτης Σπύρος

  Χορογραφίες/κινησιολογία: Ηλίας Μπαγεώργος, Σκηνικά: Σπύρος Στάης, Κοστούμια: Σπύρος Στάης – Νάγια Ζαχαράτου

  Βοηθός ενδυματολόγου: Μαργαρίτα Μώρου, Κατασκευή ειδικών κουστουμιών: Φωτεινή Κοσμάτου, Μουσική διδασκαλία: Πρόδρομος Μακρίδης, body music: Simone Mongelli, Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης, Σχεδιασμός Φωτισμών: Απόστολος Τσιτσώνης, Γραφιστική επιμέλεια: Ντίνα Ζαφειρίου, Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Μακρίδης

  Οργάνωση παραγωγής: Σταυρούλα Χρηστίδου, Δημόσιες σχέσεις & επικοινωνία: Ζωή Τριανταφυλλίδη, Υπεύθυνος τεχνικής κάλυψης: Θωμάς Χαρέλας, Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Αγαπίου, Υπεύθυνος σκηνής: Δημήτρης Τσινάρης

  Παίζουν:  Ορφέας Παπαδόπουλος, Νίκος Χρηστίδης, Φλάβιους Νεάγκου, Ήρα Δαμίγου, Ευθύμης Τζώρας και ο Φώτης Σπύρος.

   

   

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ