Παρασκευή 19.08.2022
More

  Οι εγγραφές για την ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συνεχίζονται

  Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εγγραφές για την ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ

  Τα τμήματα των παιδιών (4-7 & 8-12) και των εφήβων θα ξεκινήσουν διαδικτυακά και θα συνεχίσουν τις διαδικτυακές τους συναντήσεις μέχρι την άρση των νέων μέτρων οπότε και θα συνεχίσουν διά ζώσης. Τα τμήματα των ενηλίκων θα ξεκινήσουν τις συναντήσεις τους δια ζώσης με την άρση των μέτρων.

  Νέο τμήμα: Θεωρίες αισθητικής του θεάτρου ανά τους αιώνες

  Οι ενδιαφερόμενοι θα πειραματιστούν με τις κυριότερες δραματικές θεωρίες και θα αποκτήσουν μια καθαρή εκτίμηση για τη θεατρική εμπειρία σας θεατές. Το τμήμα απευθύνεται σε ενηλίκους. Θα ξεκινήσει διαδικτυακά και θα συνεχίσει με δια ζώσης συναντήσεις μετά την άρση των μέτρων.

  Νέο τμήμα: Χοροθεραπεία σε άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος

  Το εργαστήρι χοροθεραπείας έχει για αφετηρία την ιδιαιτερότητα των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού και τη μοναδικότητα της τέχνης του χορού και της καλλιτεχνικής έκφρασης.

  Η χοροθεραπεία ως μια μορφή ψυχοθεραπείας μέσω τεχνών, σε άτομα με ΔΑΦ έχει βασικό σκοπό την καλλιέργεια γνωστικών, κινητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Η κίνηση ως μη λεκτική επικοινωνία και μέσο αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον έχει μεγάλη σημασία.

  Μέσα από την κίνηση, τον χορό και τη μουσική οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας. Πέρα από την ανάπτυξη κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων, μέσω κινητικών παρεμβάσεων στόχος της κάθε συνάντησης είναι ο αυτοέλεγχος, ο μυικός συντονισμός, ο έλεγχος της παρορμητικότητας, η ενσυναίσθηση, η αύξηση της αυτοπεποίθησης, η συνεργασία, η εκφραστικότητα, η αλληλεπίδραση με τους άλλους και φυσικά, η ψυχαγωγία.

  Στη διάρκεια του εργαστηρίου θα οικοδομηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον και με τη χρήση της κίνησης, της μουσικής, της φωνής, του ρυθμού και διαφόρων αντικειμένων θα ενισχυθούν η προσωπική έκφραση και η επικοινωνία.

  Οι τεχνικές είναι απλές: χορός, παιχνίδι, έκφραση, δημιουργικότητα, πειραματισμός και χαλάρωση. Το τμήμα θα ξεκινήσει διαδικτυακά και θα συνεχίσει με δια ζώσης συναντήσεις μετά την άρση των μέτρων.

  Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2651025670 & 2651073233

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ