Δευτέρα 24.06.2024
More

  Παρουσίασαν την «Ελένη» στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων

  Την «Ελένη» του Ευριπίδη στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων παρουσίασαν στο πλαίσιο διασχολικής δράσης ενταγμένης στο πρόγραμμα του Διαζώματος «Υιοθεσία αρχαίου θεάτρου» τρία σχολεία, το 2ο Λύκειο Ιωαννίνων, το 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και το 1ο Γυμνάσιο Ανατολής.

  Μία ξεχωριστή εμπειρία για τη μικτή θεατρική ομάδα των τριών σχολείων αποτέλεσε η παράσταση που έδωσε την Παρασκευή, 26 Απριλίου, στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων. Την ίδια παράσταση ανέβασε στο Ωδείον της Πρέβεζας και στο Φεστιβάλ ερασιτεχνικών ομάδων του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

  Όπως σημειώνεται, μέσα στην υποβλητική ατμόσφαιρα του αρχαίου θεάτρου οι μαθητές (Χρυσοβαλάντου Γιώτη, Νικόλας Γιώτης, Χριστόφορος Γιώτης, Νικολέτα Ζήκου, Θοδωρής Μερτζάνης, Αργυρή Μερτζάνη, Μαρία Παπάζη, Ιωάννα Παπακωνσταντίνου, Αναστασία Γιογλή, Δημοσθένης Γιογλής, Σταύρος Εμμανουηλίδης, Αθηνά Τάσση, Μαρία Βλέτσα, Γιώργος Νάκας, Ελεονόρα Δασκαλοπούλου, Γιάννης Στεφάνου, Θάλεια Κωλέτση, Δημήτρης Πετούσης, Βιβή Μιχαηλίδου) έριξαν γέφυρες πολιτισμού ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους που είχαν την επιμέλεια της θεατρικής παράστασης: Χρυσούλας Γεωργοπούλου και Παναγιώτη Βούλγαρη.

  Η θεατρική ομάδα ανανέωσε το ραντεβού της για τον Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος «Ολύμπια εν Δίω» στην Κατερίνη της Πιερίας, στο οποίο επιλέχθηκε να συμμετέχει μεταξύ θεατρικών ομάδων από σχολεία της χώρας αλλά και του εξωτερικού.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ