Πέμπτη 30.05.2024
More

  «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη… και ο Γέρο Δημητράκης»

  Το Αθλητικό Τμήμα του Δήμου Ιωαννιτών σε συν-διοργάνωση με την ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ, Δράση για την Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Together In Sport», παρουσιάζουν την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου στις 18:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου την παράσταση Καραγκιόζη «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη… και ο Γέρο Δημητράκης» με τον καραγκιοζοπαίχτη Γιώργο Ηπειρώτη.

  «Τα Χριστούγεννα έφτασαν στον Μπερντέ μας και η γειτονιά του Καραγκιόζη γιορτάζει την Μεγάλη αυτή Γιορτή της Αγάπης! Τα Κολλητήρια τρέχουν στους δρόμους, λένε τα κάλαντα και εισπράττουν κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Οι άνθρωποι, γνωστοί ή άγνωστοι, τέτοιες μέρες μεταξύ τους εύχονται και γλεντούν.

  Όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο και στο αρχοντόσπιτο της γειτονιάς, που κατοικεί ο πιο ανάποδος, ο πιο τσιγκούνης, ο πιο μόνος άνθρωπος του κόσμου, ο Γέρο Δημητράκης. Στο σπίτι του, αντί για ανθρώπους συγγενείς και φίλους, θα δεις να έχει μόνο χρηματοκιβώτια και μπαούλα με λεφτά και λίρες. Είναι ένας άνθρωπος τόσο τσιφούτης, που άλλος σαν αυτόν δε θα υπάρχει στον κόσμο όλο. Χόμπι του είναι να επικοινωνεί κάθε ώρα και στιγμή με τις τράπεζες για να μαθαίνει για τις καταθέσεις και τους τόκους του και εννοείται πως δεν θέλει να τα έχει καλά με κανέναν. Αυτά τα Χριστούγεννα, όμως, θα συμβεί ένα μεγάλο θαύμα και θα έρθουν τα επάνω κάτω, τόσο απρόσμενα ρομαντικά και μοναδικά, που μόνο τα Χριστούγεννα μπορούν να καταφέρουν!

  Έμπνευση, σενάριο, σκηνοθεσία, φιγούρες – σκηνικά, αλλαξοφωνίες – λαρυγγοφωνές: Γιώργος Ηπειρώτης (Καραγκιοζοπαίχτης).

  Κύριος βοηθός σκηνής, κίνηση φιγούρων: Μαρία Χουλιάρα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ