Τετάρτη 24.04.2024
More

  Μία σπουδαία διαδρομή με «Πάθος για την Αριστεία»

  Την αυτοβιογραφία του ακαδημαϊκού, διακεκριμένου επιστήμονα διεθνούς κύρους και αναγνωρισιμότητας Χαράλαμπου Μουτσόπουλου, με τίτλο «Πάθος για την Αριστεία» παρουσιάζει σε μία ξεχωριστή εκδήλωση την προσεχή Παρασκευή, η Επιστημονική Επιτροπή Βιβλιοθήκης του ΠΓΝΙ.

  Ένα βιβλίο που συγκέντρωσε ήδη από την αρχή της κυκλοφορίας του τα εγκωμιαστικά σχόλια και τις κριτικές όσων είχαν την ευκαιρία να το διαβάσουν, όπως έγινε πρόσφατα σε αντίστοιχη εκδήλωση στην Ακαδημία Αθηνών.

  Η εκδήλωση παρουσίασης της αυτοβιογραφίας του κ. Μουτσόπουλου θα γίνει παρουσία του ιδίου την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 12.00 στο αμφιθέατρο του ΠΓΝΙ και για αυτό θα μιλήσουν οι: Αλέξανδρος Δρόσος, Καθηγητής Παθολογίας- Ρευματολογίας, Χρήστος Μασσαλάς, Ομότιμος Καθηγητής, Γεώργιος Παππάς, Παθολόγος-συγγραφέας, Γκόλφω Μαγγίνη, Καθηγήτρια Φιλοσοφίας. Συντονίζει ο Γεώργιος Βαρθολομάτος, Επιστημονικός υπεύθυνος Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας.

  Από την Επιστημονική Επιτροπή της Βιβλιοθήκης του ΠΓΝΙ, ο Κων. Παππάς και ο επί σειρά ετών συνεργάτης του κ. Μουτσόπουλου, καθηγητής Αλέξ. Δρόσος μίλησαν στο ITV για την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου αλλά και για όσα περιγράφει ο κ. Μουτσόπουλος σε αυτό.

  «Εμείς που τον ζήσαμε από κοντά, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και έπειτα μέσα από το βιβλίο αυτό έχουμε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να θυμηθούμε τις στιγμές εκείνες της αδιάκοπης παρουσίας του στο νοσοκομείο και στο Πανεπιστήμιο, τότε που καλούμασταν ως φοιτητές και μετέπειτα ως ειδικευόμενοι να κάνουμε πράγματα πρωτοφανή για την εποχή, υπό τις οδηγίες του. Όλο αυτό το κλίμα, η ατμόσφαιρα, οι δυσκολίες της εποχής και οι προσπάθειες του κ. Μουτσόπουλου να αναδείξει την Ιατρική Σχολή σε ένα σημαντικό ερευνητικό κέντρο με συνεργασίες με τα κορυφαία κέντρα της Ευρώπης και των ΗΠΑ, περνούν μέσα από τις σελίδες της αυτοβιογραφίας», ανέφερε ο κ. Δρόσος.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ