Τετάρτη 30.11.2022
More

  Βραβείο για τον «Μουσικό Περίπατο»

  Στην αίθουσα «Μιχαήλα Αβέρωφ» στην Αθήνα, παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων των Γραμμάτων, προέδρων και εκπροσώπων πνευματικών σωματείων και φορέων από όλη την Ελλάδα, έγινε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, εκδήλωση για τη βράβευση όσων διακρίθηκαν για το συγγραφικό, ιστορικό, λογοτεχνικό και ποιητικό τους έργο.

  Καθηγητές Πανεπιστημίου, Ιστορικοί, Λογοτέχνες, Ποιητές είχαν την τιμητική τους, καθώς η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών αποφάσισε τη βράβευσή τους και την αναγνώριση του έργου και της προσφοράς τους.

  Ανάμεσά τους και η Ελευθερία Τζιάλλα Μάντζιου, η οποία τιμήθηκε με το 1ο βραβείο ποίησης και το παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Λευτέρη Τζόκα. Βραβείο έλαβε και ο συνθέτης Γιώργος  Χλίτσιος, για την πρωτότυπη μελοποίηση του βιβλίου “Μουσικός Περίπατος”.

  Πρόκειται για μια συλλογή 20 παιδικών ποιημάτων με σύγχρονη θεματολογία και παιδικό προβληματισμό, που συνοδεύονται από εικονογράφηση, που έκανε η ίδια η κ.Τζιάλλα Μάντζιου, παρτιτούρα μουσικής με τη μελοποίηση των τραγουδιών, από τον συνθέτη Γιώργο Χλίτσιο και ηχογραφημένο υλικό από τα μέλη της Χορωδίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων.

  Το βιβλίο έχει την παιδαγωγική έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, ενώ όλο το υλικό είναι εύκολα προσβάσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο από τη δικτυακή εκπαιδευτική πύλη του Υπουργείου Παιδείας (http://edu-gate.minedu.gov.gr) και ελεύθερο να χρησιμοποιηθεί από δασκάλους, καθηγητές και γονείς, ως εκπαιδευτικό εργαλείο σε μαθητές ηλικίας 8-12 ετών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ